Setari Cookie-uri

Trei pasi simpli pentru a-ti onora promisiunile

Prin urmare, alege-ti prioritatile. Spune da numai la lucrurile care sunt aliniate cu acestea.Nu te angaja in prea multe cand stii ca nu le poti face pe toate.

Le castigam increderea celorlalti atunci cand spunem ca vom face ceva si chiar asa se intampla. Cuvintele noastre sunt extrem de puternice atunci cand sunt sustinute de fapte.

Orice abatere de la aceasta regula - chiar daca in aparenta minuscula poate avea un impact negativ asupra interactiunii noastre cu cei dn jur. Iata trei pasi simpli pentru a-ti onora promisiunile si crea viata pe care ti-o doresti.

foto interior si prima pagina: Butsaya Shutterstock

1. Spune nu lucrurilor care nu sunt aliniate cu prioritatile tale

In fiecare zi te confrunti cu decizia de a spune da sau nu. Solicitarile pot veni de la cei pe care ii iubesti, colegi de serviciu, prieteni sau cunoscuti. Pentru ca dispui de o perioada limitata de timp intr-o zi, atunci cand spui da la ceva, spui nu la altceva. Este mai bine sa spui nu decat sa promiti si sa nu te tii de cuvant.

Citește și:

Prin urmare, alege-ti prioritatile. Spune da numai la lucrurile care sunt aliniate cu acestea.Nu te angaja in prea multe cand stii ca nu le poti face pe toate.

2. Onoreaza-ti angajamentele fata de tine

Incepe-ti practica respectand angajamentele pe care le-ai facut fata de tine. Odata ce ai reusit sa faci asta, iti va fi mult mai usor sa respecti angajamentele asumate fata de ceilalti.

La inceput, asigura-te ca angajamentele fata de tine sunt simple, astfel incat sa iti fie mai usor sa le indeplinesti. Daca incerci sa faci toate lucrurile din lista de sarcini, incepe prin a lista doar 3-4 lucruri pe zi. Vei fi mai motivata atunci cand reusesti sa le bifezi pe toate. Prin onorarea angajamentelor fata de tine, ii spui creierului ca iti poti urma angajamentele si schimba comportamentul.

3. Onoreaza-ti angajamentele fata de ceilalti

Citește și:

Cel mai adesea, nu reusim sa ne onoram angajamentele pe care ni le-am luat fata de altii in moduri care par lipsite de importanta. Promiti ca vei face ceva gustos dar nu te tii de cuvant sau ca mergi la un eveniment si te razgandesti.

Desi rezultatele nu sunt catastrofale, in realitate, iti diminuezi capacitatea de a-ti crea viata pe care ti-o doresti. Ii faci pe ceilalti oameni sa te vada ca pe cineva nedemn de incredere. Treptat, vor incepe sa nu te mai ia in serios si sa isi piarda respectul fata de tine.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.