Setari Cookie-uri

Cum alegi cea mai bună salată verde?

Salata verde este o plantă cu proprietăţi detoxifiante, care poate fi consumată pe tot parcursul anului. Salata verde are un mijloc ("inima" sau cotorul) în jurul căruia sunt prinse frunzele, unele peste altele.

Salata verde este o plantă cu proprietăţi detoxifiante, care poate fi consumată pe tot parcursul anului. Salata verde are un mijloc ("inima" sau cotorul) în jurul căruia sunt prinse frunzele, unele peste altele. Culoarea acestora variază, în funcţie de tipul de salată, de la alb la verde sau purpuriu.

foto interior si prima pagina: lzf Shutterstock

Cum să alegi salata

Verifică frunzele salatei. Frunzele ar trebui să fie de un verde închis, vibrant, cu o textura crocantă, proaspătă. Culoarea este deosebit de importantă. Cu cât culoarea salatei este mai puternică, cu atât planta are mai mulţi nutrienţi. Nu cumpăra o salată verde care are frunze maronii sau îngălbenite.

Evită să cumperi o salată verde care are frunzele ofilite. Nu ezita să o cântăreşti în mână, verificând cât este de fermă textura ei. Uneori pentru a înviora salată, aceasta este stropită cu apă, însă nu înseamnă neapărat că salata respectivă mai este proaspătă.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.