Prunele uscate au un gust dulce și sunt bogate în nutrienți. Ca și alte fructe uscate, acestea pot fi găsite pe toată perioada anului. Conțin: vitamina A, C și grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier și puține calorii. De asemenea, prunele uscate oferă organismului o cantitate de fibre, care potolesc foamea și o amână pentru mai multe ore.

foto interior si prima pagina: Africa Studio Shutterstock

Cercetările moderne efectuate în laboratoare confirmă faptul că prunele uscate sunt un aliment delicios, dar și un medicament de nădejde în caz de nevoie.

Atât proaspete, cât și uscate, prunele constituie subiectul a numeroase cercetări datorită conținutului mare de fitonutrienți numiți acizi neoclorogenici și clorogenici. Substanțele găsite în prunele proaspete și în prunele uscate se numesc fenoli, iar proprietățile lor antioxidante au fost îndelung studiate. Aceste substanțe sunt cunoscute, în special, pentru eficiența în neutralizarea radicalului liber al oxigenului numit anion superoxid.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: