Setari Cookie-uri

7 Reguli sfinte pentru a cultiva recunoștința în viața ta și a fi fericită cu adevărat

Respiră! Trăiește pentru tine! Nu mai pune toată energia și atenția în ceea ce îți lipsește și concentrează-te asupra lucrurilor bune pe care le ai în viața ta. 

1. Încetinește!

În această viață alergăm în stânga și dreapta și uităm ce este cu adevărat important pentru noi. Există întotdeauna ceva ce putem face mai mult, o nouă tendință de urmat sau o idee pe care vrem să o punem în aplicare. Nu putem pierde timpul pentru că simțim că stăm în zadar. Când privim în jurul nostru, vedem doar oameni mai de succes, mai frumoși, mai puternici, mai inteligenți, mai bogați. În inima noastră se instalează gelozia și parcă devenim nemulțumiți de viața noastră. Ia o pauză. Respiră! Trăiește pentru tine! Nu mai pune toată energia și atenția în ceea ce îți lipsește și concentrează-te asupra lucrurilor bune pe care le ai în viața ta.

foto interior si prima pagina: Daria Volyanskaya Shutterstock

Citește și:

2. Privește înapoi!

De multe ori așteptam cu nerăbdare următorul pas, următorul proiect, următorul salt - acest lucru este unul sănătos pentru mintea noastră - însă de multe ori uitam să trăim acum, în prezent, să apreciem ce deja avem în viața noastră. Privește puțin în trecut și vei vedea cât de departe ai ajuns. În loc să privești la locul în care vrei să mergi sau câte lucruri vrei să realizezi, uită-te în spate... și te vei simți o norocoasă. Această schimbare de perspectivă te poate ajuta să îți regăsești scopul și îți reamintește cât de puternică ești.

3. Ascultă!

Încearcă să fii înconjurată de oameni care te încurajează și te inspiră. Fie că este vorba despre un membru al familiei, de un prieten sau de o persoană care te inspiră motivațional, care te ajută să atragi energia pozitivă și să elimini lucrurile negative. Fă-ți mai mult timp să asculți și mai puțin să vorbești.

Citește și:

4. Fă o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscătoare

Ne plac listele. Ele ne ajută să fim motivați, ne organizează, ne conving să mergem mai departe. Însă, pe lângă toate aceste liste, este important să facem și liste cu lucruri pentru care suntem recunoscătoare.

5. Readu pozitivitatea în viața ta!

Fericirea vine atunci când ai o inimă frumoasă și gânduri pozitive. Dacă ești înconjurată de oameni care privesc mereu la lucrurile care le trebuie sau își măsoară succesul cu alte persoane, nu va exista niciodată pace în viața ta. Alege să te înconjori de persoane care îți aduc fericire, care îți pun zâmbetul pe buze (nu pe cele care adora bârfa, comparațiile și răutățile).

6. Oferă!

Când te simți nefericită, fă un mic cadou unei persoane. Acest act minunat este incredibil și te ajută să readuci zâmbetul pe buzele tale. Văzând bucuria sinceră din ochii unei persoane când îi oferi ajutorul său un mic cadou, îți vei reaminti că viața este minunată... și vei începe să zâmbești și tu din nou.

Citește și:

7. Deconectează-te!

Este ușor să găsești recunoștința și fericirea atunci când ești înconjurată de frumusețea lumii. Mergi într-o excursie. Stai câteva ore lângă o apă curgătoare, lângă mare și ascultă cum valurile se lovesc de țărm. Petrece puțin timp departe de telefon și social media. Bucură-te de momentul prezent. Deconectează-te și lasă-ți sufletul să se încarce cu energia naturii.

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.