Patru obiceiuri aparent toxice dar, de fapt, benefice

Patru obiceiuri aparent toxice dar, de fapt, benefice

Unele lucruri nu sunt ceea ce par dupa cum anumite perceptii sau idei nu sunt neaparat valabile. Iata patru obiceiuri puse pe lista neagra dar care pot avea efecte benefice in viata ta, atunci cand stii sa le folosesti in avantajul tau.

Unele lucruri nu sunt ceea ce par dupa cum anumite perceptii sau idei nu sunt neaparat valabile. Iata patru obiceiuri puse pe lista neagra dar care pot avea efecte benefice in viata ta, atunci cand stii sa le folosesti in avantajul tau.

foto interior si prima pagina: Fona, Shutterstock

1. Disponibilitatea de a renunta la conflicte nerezolvate.

John Gottman, profesor emerit in psihologie este de parere ca ideea ca partenerii de cuplu trebuie sa comunice si sa-si rezolve toate problemele este un mit. Din cercetarile sale, care implica mii de cupluri fericite, dintre care unele au fost casatorite timp de 40+ ani, acesta a constatat ca cele mai de succes cupluri casatorite au probleme periodice nesolutionate din cand in cand. Unele dintre aceste probleme au durat chiar si un deceniu. Dar ceea ce le-a permis cuplurilor sa ramana impreuna a fost capacitatea lor de a lasa problemele nerezolvate sa ramana asa cum sunt.

2. Disponibilitatea de a rani sentimentele celuilalt

Mentinerea unei relatii sanatoase inseamna, de asemenea, ca nu este nevoie sa faci cealalta persoana sa se simta bine tot timpul din motive mai sanatoase, benefice pentru ambele persoane. Printre acestea, sa fii autentica si sincera. Chiar daca adevarul poate rani, folosind cuvintele potrivite vei reusi sa transmiti mesajul in asa fel incat sa fie mai putin dureros.

Chiar daca doare, onestitatea este cheia unei relatii sanatoase.

3. Sa stii cand sa pui punct

Renuntarea la propriile nevoi si identitate in favoarea relatiei este o forma de abuz. Nici suprimarea durerii si a suferintei in numele mentinerii unei relatii nu este de mai mare ajutor.

Trebuie sa fii dispusa sa inchei o relatie inainte ca prejudiciul sa fie prea mare pentru a-i face fata. Uneori, incheierea unei relatii pote fi singura modalitate prin care tu si partenerul tau puteti fi fericiti.

4. Sa te simti atrasa de alte persoane

Credem ca atunci cand ne aflam intr-o relatie, nu mai avem ochi decat pentru partenerul nostru. Cu toate acestea, nu este chiar asa. Din cand in cand, unii oameni ne fac sa ne intoarcem capul. Si cand o facem, sentimentul de vinovatie nu ne ajuta.

Cand ne simtim vinovate, suprimam aceste sentimente, dandu-le astfel putere si permitandu-le sa ne dicteze comportamentul. Este mai bine sa recunoastem sentimentul, sa-l simtitm si sa il lasam sa treaca. Te poti bucura de atentia si complimentele altora folosindu-le pentruu a-ti intari Poteti aprecia atentia sau angajamentul fata de persoana pe care o iubesti.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri