Setari Cookie-uri

7 Semne că nu îți respecți sufletul (și cum să te oprești din acest obicei toxic)

Acest material vine cu cele mai importante semne că nu te respecți pe tine și nu îți respecți nici sufletul.

Respectul - este ceva ce toți simțim că merităm din partea altor persoane, însă oare ne oprim vreodată să ne întrebăm dacă noi ne respectăm? Acest material vine cu cele mai importante semne că nu te respecți pe tine și nu îți respecți nici sufletul. Te invit să îl citești și să împărtășești aceste sfaturi cu oamenii din jurul tău care chiar au nevoie.

foto interior si prima pagina: Zolotarevs, Shutterstock

1. Ești diferită în preajma altor persoane

În momentul în care ești în jurul altor persoane ajungi să te comporți ca acestea. Acționezi după sfaturile și regulile lor pentru că simți că așa vei fi mai apreciată și mai plăcută în cercul de oameni în care te învârti.

În esență, nu accepți cine ești cu adevărat și foarte rar ajungi să îți dai masca jos.

Citește și:

2. Vorbești urât despre tine

Nu știi să fii mândră de tine, de reușitele tale, de calitățile și darurile pe care le ai. Mai mult decât atât, aproape niciodată nu vorbești frumos despre tine. Mereu găsești ceva pentru a te critica în loc să fii mulțumită de cine ești și să lucrezi la propria persoană.

3. Îi pui pe alții înaintea ta

Ești o persoană cu suflet bun și întotdeauna încerci să ajuți oamenii din jurul tău. De cele mai multe ori pui nevoile altora înaintea nevoilor tale. Acest obicei poate lua mai multe forme, însă are la bază același principiu - te neglijezi pentru că încerci să ai grijă de alte persoane.

4. Te învinovățești pentru greșeli/ nereușite

Dacă ceva merge greșit, te întristezi și dai vina pe tine. Tu vezi doar eșecul, în timp ce alții ar putea vedea și lecții.

Citește și:

Ești foarte strictă cu tine și chiar și atunci când reușești ceva, spui că este mai mult noroc decât perseverența sau abilitate.

5. Îți ascunzi emoțiile

Pentru tine tristețea, îngrijorarea și vulnerabilitatea sunt slăbiciuni ce nu ar trebui afișate în public. De asemenea, îți ascunzi fericirea, bucuria și entuziasmul pentru că îți este teamă să nu fii considerată arogantă de cei din jurul tău.

Îți ascunzi emoțiile mai tot timpul și îți refuzi beneficiile de a simți lucrurile cu adevărat.

6. Nu spui când te doare sufletul

Dacă cineva îți provoacă o durere emoțională, există o șansă bună să ții aceste sentimente dificile doar pentru tine. Consideri că nu ești suficient de puternică sau de importantă pentru a spune ce ți se întâmplă.

Citește și:

Nu mai lăsa să se întâmple acest lucru. Spune când te doare sufletul.

7. Rămâi în preajma oamenilor care nu te respecta

Nu îți respecți sufletul dacă alegi să îți petreci timpul cu oameni care nu te respecta. Mincinoși, infideli, manipulatori... aceștia sunt genul de oameni care, dacă le permiți, vor lua tot ce ai mai bun în viața ta fără să îți ofere nimic la schimb.

Dacă te întrebi ce poți face pentru a opri aceste obiceiuri (așa cum apare în titlu), răspunsul este foarte simplu. Doar ia fiecare din cele 7 puncte de mai sus și inversează-le. Nu lăsa să se mai întâmple aceste lucruri și, în schimb, încearcă să faci fix pe dos:

1. Fii tu însăți în preajma oamenilor;

2. Fii mândră de tine, de reușitele tale, de visurile tale;

Citește și:

3. Pune-te întotdeauna pe primul loc;

4. Învață din greșelile făcute;

5. Nu îți mai ascunde emoțiile;

6. Spune când te doare sufletul. Spune tot ce ai pe inimă;

7. Pleacă de lângă oamenii care nu te respecta. Încearcă să te înconjori de oameni care au grijă de tine.

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.