Setari Cookie-uri

4 Sfaturi pentru a nu îți pierde sufletul în următoarea relație

Dacă iubești pe altcineva mai mult decât pe tine însăți, întotdeauna vei compromite prea mult, vei ignora steagurile roșii, vei avea inima rănită și îți vei pierde sufletul în relațiile tale. 

Nu îți pierde niciodată sufletul într-o relație. Oferă cât mai multă iubire, însă urmează-ți visurile și dorințele. Fii reală cu tine.

Adevărul este că relația cu tine însăți este cea mai importantă din viața ta. De asemenea, este temelia oricărei alte relații, așadar este logic să o prioritizezi și să o îngrijești.

foto interior si prima pagina: Zolotarevs Shutterstock

Dacă iubești pe altcineva mai mult decât pe tine însăți, întotdeauna vei compromite prea mult, vei ignora steagurile roșii, vei avea inima rănită și îți vei pierde sufletul în relațiile tale.

Nu poți iubi într-un mod sănătos dacă nu te iubești mai întâi pe tine. De asemenea, dragostea pentru tine te va ajuta să stabilești limite mai puternice în relații, să te protejezi și să găsești curajul de a pleca dintr-o relație care nu îți aduce fericire.

Citește și:

Iată care sunt cele mai importante sfaturi pentru a nu îți pierde sufletul în următoarea relație:

1. Privește în sufletul tău... și află cine ești cu adevărat.

Cunoaște-ți nevoile. Cunoaște-ți dorințele. Cunoaște-ți visurile. Cunoaște-ți valorile. Cunoaște-ți prioritățile. Cunoaște-te cine ești cu adevărat. Astfel vei înțelege care sunt lucrurile pe care le poți (și nu le poți) compromite într-o relație. Sentimentul tău puternic te va ajuta să respecți ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Acest lucru îți va oferi un sentiment de securitate care vine din sufletul tău, nu dintr-o relație de iubire.

Iată două exerciții care te vor ajuta să te cunoști și să te înțelegi mai bine:

- creează o listă cu nevoile tale curente. Ia o foaie de hârtie și creează patru coloane cu următoarele titluri: emoțional, mental, fizic și spiritual. Fă-ți timp și scrie în aceste patru categorii de ce ai nevoie pentru a te simți împlinită.

Citește și:

- scrie-ți prioritățile (ar trebui să fie un top de 5 sau 10 priorități). Acestea sunt lucrurile importante pentru tine, așa că încearcă să te concentrezi asupra lor. Scrie prioritățile în ordinea importanței lor.

Aceste exerciții îți vor oferi o direcție mai clară în viață și te vor ajuta să explorezi ceea ce este cu adevărat important pentru tine. Încearcă să le revizuiești ocazional deoarece lucrurile se vor schimba în timp. Nevoile tale vor fi diferite o dată cu trecerea timpului; prioritățile vor fi diferite, însă este un lucru normal - te dezvolți, te schimbi. Scopul nu este să definești aceste priorități și nevoi în termeni rigizi, ci să înțelegi de ce ai nevoie și ce îți dorești în acest moment al vieții tale.

Citește și:

2. Impune limite puternice

Cunoaște care sunt lucrurile pe care nu le poți negocia în relații... lucruri pe care nu le vei tolera.. lucruri pe care nu le vei compromite... lucruri pe care nu le vrei pentru că nu ai nevoie de ele. Și comunică-le astfel încât partenerul de cuplu să le știe și să respecte limitele tale.

Limitele sănătoase te vor face să te simți mai puternică și mai sigură pe ea în relația următoare. Dacă nu îți onorezi aceste limite, te vei simți epuizată, copleșită, drenată de energie. Limitele sănătoase te împiedică să te pierzi în dragoste.

3. Fii sinceră cu tine

Nu schimba cine ești pentru altcineva. De exemplu, nu te preface că îți place fotbalul doar pentru că prietenului tău îi place fotbalul. Fii sinceră cu tine și comunică ce îți place și ce nu.

Citește și:

De asemenea, nu uita să iei decizii independente. Nu este nevoie să îți consulți partenerul cu privire la fiecare decizie. Exprimă-ți părerea. Împărtășește-ți gândurile. Spune ce se ascunde în mintea ta. Spune cum te simți. Toate acestea sunt folositoare pentru partenerul de cuplu deoarece îl vor ajuta să te înțeleagă mai bine.

4. Comunică deschis

Vorbește despre cum te simți. Spune ce nu este bine pentru tine. Discută despre ce îți place și nu îți place. Comunicarea cinstită și deschisă te va aduce mai aproape de partenerul de cuplu. Poți îmbunătăți o relație doar atunci când știi ce nu funcționează la ea. Așadar... comunică deschis.

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.