Setari Cookie-uri

Cum poți elimina excesul de sare din organism

Organismul are nevoie de sare sau sodiu pentru realizarea anumitor funcții, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces.

Sarea este condimentul care nu lipsește din nicio bucătărie din întreaga lume, ea fiind cea care-i dă gust mâncării, însă studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că sarea consumată în exces are efecte negative asupra sănătății. Află, din materialul următor, cum poți elimina excesul de sare din organism.

foto interior si prima pagina: Degimages Shutterstock

Organismul are nevoie de sare sau sodiu pentru realizarea anumitor funcții, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces. De fapt, medicii susțin că este mai bine pentru sănătate să fie redus aportul zilnic de sare. Ea poate fi luată și din alte alimente. Este important să se știe că excesul de sare poate duce la grave probleme de sănătate precum boli cardiovasculare, atac de cord și altele. În plus, sarea este principala cauză a retenției de lichide în organism.

Citește și:

Pentru a elimina acumularea de sare din organism este nevoie să consumi multă apă. Experții recomandă 6-8 pahare de apă pe zi. Apa este necesară pentru menținerea corpului hidratat, plus că stimulează eliminarea toxinelor și deșeurilor reținute de corp. De asemenea, dacă suferi de retenție de lichide, este recomandat să crești cantitatea de apă băută zilnic.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
11 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.