Setari Cookie-uri

Spune-ți asta când ești prea dură cu tine însăți

Cheia fericirii este să nu te mai învinovățești. Și nici să îi învinovățești pe cei din jurul tău. Nu poți controla eșecul, însă poți controla cum reacționezi în fața acestuia. Poate fi o lecție de viață pentru tine astfel încât să nu mai treci prin această situație. 

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care trebuie să le faci când ești la pământ este să te ridici fără niciun pic de ajutor. Unul dintre cele mai neplăcute sentimente este eșecul. Ce faci când simți că ai căzut în prăpastie? Este o situație dificilă din care să mai ieși și trebuie să găsești singura calea către lumină.

Pe Reddit am găsit câteva sfaturi minunate pentru a te ajuta să mergi mai departe când ești într-un moment foarte dificil:

1. Învață să controlezi ceea ce îți spui în fiecare zi

Nu trebuie să gândești așa. Trebuie să gândești pozitiv indiferent de ce se întâmplă. Învață cum să îți controlezi gândurile și emoțiile. Spune-ți că ești mai bine și vei fi mai bine. Schimbarea este în tine.

Citește și:

2. Nu te compară cu alte persoane. Călătoria ta nu este aceeași cu a lor

De ce trebuie să te compari cu ce fac cei din jurul tău? Viața ta este diferită. Circumstanțele lor sunt diferite. Oamenii își urmează propriile pasiuni și drumuri. Este ușor să privești la ce au realizat ceilalți și să te consideri un eșec în comparație cu ei, însă problema este că nu știi la ce trebuie să renunți pentru a ajunge acolo.

3. Iartă-te

Gândindu-te și regretând greșelile făcute nu poți schimba ce s-a întâmplat. În plus, îți faci mai mult rău decât bine. Trecutul nu poate fi schimbat, de ce să te mai concentrezi asupra lui? Căută variante pentru a face mai bine în viitor... și totul va fi mai frumos.

4. Și apoi iartă-i pe ceilalți

Învață să îi ierți pe cei care ți-au greșit. Nu pentru ei, ci mai degrabă pentru tine.

Citește și:

5. Învață să ai răbdare

Nu te poți schimba peste noapte. Învață să ai răbdare și nu te opri din a îți urma visurile. Rezultatele vor fi vizibile mult mai repede decât crezi tu.

6. Puterea este chiar în mâinile tale

Cheia fericirii este să nu te mai învinovățești. Și nici să îi învinovățești pe cei din jurul tău. Nu poți controla eșecul, însă poți controla cum reacționezi în fața acestuia. Poate fi o lecție de viață pentru tine astfel încât să nu mai treci prin această situație.

Mergi mai departe... puterea este chiar în mâinile tale.

7. Învață să te relaxezi

Ce faci când te simți pierdută în această lume? Primul instinct este de a te panica și de a face o mie de lucruri deodată... însă astfel pierzi energia și nu ajungi nicăieri. Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci este să înveți să te relaxezi.

Citește și:

foto interior si prima pagina: By Tithi Luadthong/Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.