Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor, după rețeta lui Jamie Oliver

Cum să faci cei mai buni cartofi la cuptor, după rețeta lui Jamie Oliver
Kudika
26 Aprilie 2018

Dacă ţi s-a întâmplat să dai greş cu cartofii la cuptor sau vrei să faci unii memorabili de care să se pomenească mulţi ani de acum înainte, află reţeta secretă a lui Jamie Oliver.

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi albi mari
  • 2 cești ulei de masline
  • 1 ceașcă oţet de vin rosu sau aceto balsamico.

Cum să prăjeşti cartofi ca un profesionist - care este cel mai bun ulei pentru această operaţiune

foto interior si prima pagina: Marian Weyo, Shutterstock

Amestec aromat Jamie

  • 3 bucăţi unt

  • 1 căpăţână usturoi

  • 1 legătură salvie curăţată

  • 1 mandarină, clementină.

Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapi de amidonul în exces. Pune-le într-o oală și acoperă-le cu apă rece și un praf, două de sare. Dă în fiert circa 6-7 minute, apoi strecoară-le într-o sită.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri