Dacă ţi s-a întâmplat să dai greş cu cartofii la cuptor sau vrei să faci unii memorabili de care să se pomenească mulţi ani de acum înainte, află reţeta secretă a lui Jamie Oliver.
INGREDIENTE
- 1,5 kg cartofi albi mari
- 2 cești ulei de masline
- 1 ceașcă oţet de vin rosu sau aceto balsamico.
Cum să prăjeşti cartofi ca un profesionist - care este cel mai bun ulei pentru această operaţiune
foto interior si prima pagina: Marian Weyo, Shutterstock
Amestec aromat Jamie
-
3 bucăţi unt
-
1 căpăţână usturoi
-
1 legătură salvie curăţată
-
1 mandarină, clementină.
Încinge cuptorul la 190 de grade, mediu spre iute. Taie cartofii în sferturi sau felii groase, de 7-8 cm diametru. Spală bine feliile, ca să scapi de amidonul în exces. Pune-le într-o oală și acoperă-le cu apă rece și un praf, două de sare. Dă în fiert circa 6-7 minute, apoi strecoară-le într-o sită.
Citeste continuarea pe Realitatea.net