Setari Cookie-uri

Puterea noastră se află în modul în care alegem să răspundem durerii pe care o simțim

Nu putem controla tot ceea ce ni se întâmplă în viață, însă ceea ce facem după ce experimentăm durerea este alegerea noastră (este puterea noastră). 

Nu putem controla tot ceea ce ni se întâmplă în viață, însă ceea ce facem după ce experimentăm durerea este alegerea noastră (este puterea noastră).

foto interior si prima pagina: Tithi Luadthong Shutterstock

"Cele mai puternici inimi au cele mai multe cicatrici" - spune un proverb vechi.

Obișnuiam să cred că a fi curajos înseamnă să fii imun la durere. Bine, poate nu imun, însă prea puternic pentru a lua în considerare mică durere pe care o simți. Prea puternic pentru a lăsa ca ceva să îți stea în cale.

Credeam că oamenii puternici sunt ziduri de stâncă, iar durerile sunt doar valuri care se loveau de aceste stânci. Apa împotriva stâncii. Nici nu trebuie să intru în detalii, apa nu va putea bate niciodată stânca.

Citește și:

Însă am înțeles greșit. Puterea poate fi zidul de stâncă, însă roca nu este imună la apă. În timp, apa erodează până și cele mai groase ziduri. Aceasta nu obosește. Iar în momentul în care furtuna se liniștește, crezi că va fi pentru totdeauna. Însă aceasta este doar o scurtă pauză pentru sufletul tău... se va întoarce. Și îți va fi mai greu pentru că te-ai obișnuit cu liniștea. Mai dureros pentru că te-ai relaxat. Mai periculos pentru că acum cunoști ce înseamnă zenul.

Și aici este greșeala - crezând că cei curajoși nu suferă. Ei nu sunt puși la pământ. Că după valurile de durere nu există nicio fisura în zidul de stâncă. Aceste valuri care au trecut prin crăpăturile stâncii au format adevărate piscine în interior.

Citește și:

Cei curajoși nu sunt puternici pentru că nu simt durere. Sunt puternici pentru că știu să trăiască cu durerea. Știu să depășească astfel de momente.

Ei au curajul de a privi în sufletul lor și de a găsi puterea de a merge mai departe. Chiar și în cele mai dificile momente, îndrăznesc să își îndrepte privirea în sus și să caute luminița de la capătul tunelului (știu că încă nu o vor vedea acum, însă aceasta va apărea la un moment dat. Și va străluci mai mult ca niciodată).

Iată câteva sfaturi de care să ții cont în momentul în care treci prin momente dificile:

Trebuie să iei o pauză și să înveți să respiri. Nu lua decizii rapide. S-ar putea să faci greșeli și mai mari. Fă-ți timp să meditezi, să analizezi situația, să acorzi atenție detaliilor și să îți asculți intuiția.

Citește și:

În cazul în care cauza durerii tale este o problemă, atunci încearcă întotdeauna să găsești soluția la această problemă. Faptul că ai putea rezolva problema te va ajuta să te simți mult mai bine decât să nu faci nimic și să continui să te simți mizerabil.

În cazul în care cauza durerii tale este o situație în care, într-adevăr, nu există o soluție pentru ea, atunci încearcă să te lași purtată de val. Încearcă să mergi mai departe. Este un joc pe care ar fi bine să îl câștigi. Ține minte că viața nu este întotdeauna așa cum îți dorești tu să fie.

Este bine să plângi. Plângi cât vrei. Ești un suflet. Ești rănită. Te doare inima. Doar asigură-te că acest plâns te ajută să depășești momentul, să îți diminuezi durerea și să nu mai plângi niciodată din aceleași motive. Fă ceea ce trebuie să faci pentru a nu mai simți această durere din nou.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.