Traumele emotionale, desi in trecut, ne pot afecta prezentul si viitorul. Iar pentru unii dintre noi este greu sa treci peste abuzuri si suferinte. Daca poti ajuta si daca vrei sa ajuti pe cineva apropiat sa nu mai fie negativist si sa vada lumina de la capatul tunelului, descopera ce poti face!

Poate că încercăm să salvăm oamenii din jurul nostru pentru a ne salva pe noi

foto interior si prima pagina: lissa93, Shutterstock

Bagajul emotional. Uh, pana si expresia aceasta suna grea, coplesitoare. Si asa se simte! Traumele emotionale se aduna, se sedimenteaza si uneori se inmultesc sau se agraveaza in timp. Multi dintre noi avem putine suferinte. Multi avem multe. Daca un apropiat sufera, il poti ajuta sa mearga mai departe.

Traumele emotionale ne conduc vietile. Nu ne dam seama de asta, insa, cu cate experiente negative si suferinte am adunat, cu cate abuzuri emotionale sau fizice, ori sexuale am indurat, cu atat este mai greu sa mergem mai departe.

Cu cat bagajul emotional al unui om este mai greu, cu atat ramane mai putin spatiu (si energie) de gestionat alte experiente. Fiecare are o capacitate limitata de energie, iar traumele emotionale mereu declanseaza suferinte, ceea ce duc la o risipa de resurse interne.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

Cum sa ramai calma in timpul situatiilor limita?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta