Setari Cookie-uri

5 tipuri de frici pe care toți le avem și care sunt, de fapt, porți către o schimbare pozitivă

În spatele fiecărei frici este un adevăr care trebuie să iasă la iveală. Fiecare teamă este doar o cheie pentru o ușă închisă care ascunde ceva. Odată ce ai găsit curajul de a deține cheia, vei găsi și puterea de care ai nevoie pentru a o folosi și a deschide această ușă. 

Considerat a fi un răspuns emoțional declanșat de o amenințare iminentă, frica este cea mai mare provocare pe care trebuie să o depășim pentru a crea schimbarea pe care vrem să o vedem în viața noastră.

Dacă este întotdeauna evitată, frica va deveni un monstru care ne va prinde în închisoarea întunecată a minții noastre. Este teama care ne împiedică să ajungem la visurile noastre înalte. Ne ascundem, alergam, avem o stare dificilă... și asta doar pentru a evita frică. Adevărul este că frica are control complet asupra noastră pentru că nu trăim în momentul prezent, ci în mintea noastră.

foto interior si prima pagina: C Z, Shutterstock

Continuam să ne gândim ce urmează pentru noi. Este, însă, timpul să ne confruntăm cu aceste temeri și să ne îndreptăm către o schimbare pozitivă în viața noastră.

Citește și:

În spatele fiecărei frici este un adevăr care trebuie să iasă la iveală. Fiecare teamă este doar o cheie pentru o ușă închisă care ascunde ceva. Odată ce ai găsit curajul de a deține cheia, vei găsi și puterea de care ai nevoie pentru a o folosi și a deschide această ușă.

Iată care sunt diferitele tipuri de frici și ce fel de adevăr ascund acestea:

1. Frica de schimbare

Ți-e frică de schimbare pentru că nu știi ce urmează după zona de confort. Ca un copil care nu vrea să își piardă mama în prima zi de școală, nu vrei să faci un pas mare pentru că te simți protejată.

Însă, pe măsură ce timpul trece, îți dai seama că ai greșit. Dacă nu ai fi dat drumul mâinii mamei tale, nu ai fi cunoscut această lume nouă pe care să o explorezi.

Dacă îți este frica de schimbare, te lipsești de cultivarea, evoluția și testarea limitelor. Frica de schimbare te poate ține la un pas distanța de fericirea adevărată.

Citește și:

2. Frica de singurătate

Cel mai adesea, frica de singurătate este determinată de propriile sentimente de nesiguranță. Nu te simți în siguranță cu tine pentru că simți că nu ești suficient de bună sau suficient de puternică.

Ai fost obișnuită să te bazezi pe alți oameni pentru siguranță și fericirea ta. Dependența nu este bună. Dacă singurătatea este una dintre fricile tale, înseamnă doar că trebuie să lucrezi mai mult la încrederea în tine și la respectul pentru sufletul tău.

3. Frica de separare

Fie că este vorba despre membrii familiei, partenerul de cuplu sau o persoană la care ții tare mult și care înseamnă lumea pentru tine, frica de separare creează o dependență pentru persoanele din jurul tău. Privește această frică și asigură confort copilului din interiorul tău. Este o modalitate de a te vindeca.

Citește și:

4. Frica de eșec

Eșecul nu este chiar cuvântul potrivit... mai degrabă frica de a încerca. Îți este frică să încerci din cauza posibilității de a nu reuși, motiv pentru care alegi să nu faci pasul cel mare.

Doar pentru câteva încercări nu au funcționat din prima, nu înseamnă că trebuie să renunți.

În plus, cele mai mari eșecuri oferă cele mai importante lecții de viață care stau la baza fiecărui succes. Nu îți fie teamă să eșuezi - nu definește cine ești.

5. Frica de succes

Dacă nu ești o persoană ambițioasă, vei vedea succesul bazat pe o schimbare pe care trebuie să o faci. Schimbarea este înfricoșătoare deoarece înseamnă că alegi să mergi pe un teritoriu necunoscut. Însă dacă rămâi unde ești acum nimic nu se va întâmpla. Trebuie să continui să îmbrățișezi succesul pe măsură ce vine în viața ta.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.