Setari Cookie-uri

Care este cel mai bun moment pentru culegerea florilor de tei. Cum să le consumi corect?

Florile de tei conţin mucilagii, uleiuri esenţiale, taninuri, glicozide, flavonoide, zaharuri, mangan, kaliu şi vitamine.

Florile, frunzele şi lemnul de tei au puteri naturale vindecatoare. Acestea manifestă proprietăţi antiinflamatoare, sudorifice, antispasmolitice, diuretice, sedative. Floarea de tei este binevenită în tratarea simptomelor de răceală, insomniei, anxietăţii, dereglărilor digestive, bolilor inflamatoare din organism.

foto interior si prima pagina: Nataliia Melnychuk Shutterstock

Florile de tei se culeg imediat după înflorire, preferabil la 1-2 zile după ploaie, pe vreme însorită, după care se usucă la soare, ori la umbră, într-un loc bine ventilat.

Prepararea ceaiului de tei

Florile de tei nu se fierb niciodată. Acestea se lasă infuzat, turnând o cană de apă fiartă peste o lingură de plantă bine uscată şi mărunţită, cel mult 3-4 minute, atât cât lichidul să capete o culoare aurie şi se strecoară imediat. Ceaiul de tei nu se foloseşte dacă a căpătat o culoare întunecată roşie-cărămizie.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.