Setari Cookie-uri

Sparanghelul. Secretul marilor bucătari. Cum îl gătim ca să fie super gustos

Sparanghelul este foarte delicios atât de sine stătător servit cu sos cât și ca ingredient în alte mâncăruri cum ar fi: supele, pastele, risotto-ul, preparatele din peşte și fructe de mare, sufleurile și gratinurile.

Sparanghelul este foarte delicios atât de sine stătător servit cu sos cât și ca ingredient în alte mâncăruri cum ar fi: supele, pastele, risotto-ul, preparatele din peşte și fructe de mare, sufleurile și gratinurile.

foto interior si prima pagina: DUSAN ZIDAR, Shutterstock

Cât timp trebuie fiert sparanghelul?

Capetele se curăţă ușor, după care sparanghelul proaspăt se fierbe cca. 5-8 minute în apă clocotită, pentru un rezultat crocant și fraged.

Sparanghelul se curăţă?

Sparanghelul nu trebuie neapărat curățat, doar că mulți îl preferă în felul acesta. Folosiți un cuțit de curățat legume pentru tulpină, mai ales pentru capetele groase (se curăţă dinspre vârfuri înspre capăt).

Sparanghelul se poate consuma crud?

Citește și:

Deși majoritatea oamenilor preferă să-l prepare în vreun fel, fie fiert, tras în tigaie, etc., consumarea lui în stare crudă nu reprezintă absolut nici un pericol. Doar clătiți bine cu apă caldă pentru a îndepărta eventualele impurități și serviți alături de un sos.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.