Setari Cookie-uri

Șase pași spre o viață plină de semnificație

Fiecare dintre noi are un scop în viață. Știm intutiv că existența noastră este menită să însemne mai mult decât însemnele exterioare ale succesului, așa cum este el definit în societatea de consum.

Fiecare dintre noi are un scop în viață. Știm intutiv că existența noastră este menită să însemne mai mult decât însemnele exterioare ale succesului, așa cum este el definit în societatea de consum. Atunci când viața noastră este plină de semnificație, căpătăm parcă aripi și ușile ni se deschid. Iată șase pași pe care ți-i recomand pentru a ajunge în această stare.

foto interior si prima pagina: Zolotarevs, Shutterstock

1. Definește ceea ce îți dorești

Află clar ce îți dorești de la viață și cum îți dorești să îți fie viața. Specialiștii NLP afirmă că oamenii se mișcă în două drecții, fie spre ceva anume, fie departe de ceva anume. Iți poți da seama de situația în care ești observându-ți rutina zilnică - alegerile, activitățile și obiceiurile tale, ba chiar și mâncarea pe care o alegi și oamenii pe care îi frecventezi. Eviți ceva anume sau te înconjori de ceea ce iubești?

Citește și:

2. Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți controla

Iți poți schimba jobul, dacă ești nemulțumită, însă este mai dificil să îți convingi partenerul de viață să se transforme într-o altă persoană. Poți controla însă atitudinea ta față de el și poți decide să continui relația sau să îi pui capăt.

3. Ieși din zona ta de confort.

Cel mai adesea, ceea ce ne ține pe loc sunt gândurile, credențile și temerile care ne împiedică să acționăm pentru a ne îmbunătăți viața. Zona de confort aduce siguranță dar și limitare.

Incepe să ieși din zona de confort făcând zilnic un lucru, oricât de mic, care te aduce mai aproape de împlinirea viselor tale.

4. Schimbă-ți rutina

Schimbă-ți modul în care funcționează mintea ta prin modificându-ți obiceiurile.
Trezește-te cu 10 minute mai devreme. Modifică-ți poziția patului. Ideea este să îți scoți mintea de pe pilot automat. De îndată ce creierul tău va simți această schimbare va începe să perceapă lucrurile în mod diferit.

Citește și:

5. Oferă o mână de ajutor

Toată lumea are nevoie de ajutor cu ceva. Poate fi un vecin care s-a încuiat pe dinafară sau un coleg care are o problemă de sănătate și trebuie înlocuit. Nu ezita să îți oferi ajutorul atunci când poți să îl oferi. Nu numai că este important pentru cealaltă persoană dar viața ta va capăta o semnificație mai mare.

6. Spune ”Mulțumesc"

Practicarea recunoștiinței te ajută să conștientizezi ceea ce deja ai în viața ta și te pune într-o stare mentală de aundență.

Pe măsură ce te concentrezi mai mult pe ceea ce ai, cu atât mai puțină atenție vei acorda lucrurilor pe care nu le ai iar vibrarția ta crește.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.