Setari Cookie-uri

În loc să ne facem griji, ar trebui să învățăm să ne punem destinul în mâinile Universului

Grijile sunt create de minte și nu oferă nicio valoare vieții noastre. Va schimba îngrijorarea această situație? Dacă nu, atunci este o pierdere de timp. 

Grijile sunt create de minte și nu oferă nicio valoare vieții noastre. Va schimba îngrijorarea această situație? Dacă nu, atunci este o pierdere de timp.

foto interior si prima pagina: Victor Tondee Shutterstock

Acest citat de la maestrul budist Thich Nhat Hanh descrie foarte bine de ce nu trebuie să ne facem griji în viață:

"Îngrijorarea nu te ajută cu nimic. Chiar dacă îți faci griji de 20 de ori mai mult decât restul oamenilor, nu vei schimba în niciun fel situația lumii. De fapt, anxietatea va face ca lucrurile să se înrăutățească. Chiar dacă viața ta nu este așa cum ți-ar plăcea, poți fi în continuare mulțumit, știind că încerci tot ce poți și că vei continua să faci acest lucru. Dacă nu știi să respiri, să zâmbești și să trăiești profund în fiecare clipă a vieții tale, nu vei putea niciodată să ajuți alți oameni. Sunt fericit în prezent. Nu mai cer nimic altceva. Nu mă aștept la nicio fericire sau condiții suplimentare care vor aduce mai multă fericire. Cea mai importantă practică este obiectivitatea, nu goana după lucruri."

Citește și:

„Fiecare minut pe care îl petrecem îngrijorându-ne în privința viitorului și regretând trecutul este un minut pe care îl ratăm în întâlnirea noastră cu viață – o oportunitate pierdută de a te conecta la viață și de a vedea că fiecare moment ne oferă șansa de a ne schimba în mai bine, de a experimenta pacea și bucuria.”

Poate că, în loc să ne facem griji, ar trebui să ne rugăm...

Să ne rugăm să ne păstrăm binecuvântarea și să avem grijă de sufletul nostru în loc să ne îngrijorăm cu privire la ce se va întâmpla dacă vom pierde anumite lucruri din viața noastră.

Poate că ar trebui să fim recunoscători pentru lucrurile pe care le avem în loc să ne facem griji cu privire la lucrurile pe care ni le dorim, dar nu le putem avea.

Citește și:

Poate că viața înseamnă mai multă încredere în Univers.

Poate că ar trebui să credem că uneori este bine să îți lași destinul pe mâinile Univers pentru că aceasta este singura soluție pentru problemele pe care nu le putem controla, pentru ce se întâmplă în sufletul nostru, pentru sentimentele pe care nu le putem explica și pentru gândurile pe care nu le putem evita.

Poate că viața înseamnă să lăsăm trecutul în spate și să învățăm să trăim în prezent.

Pentru că este în natura noastră să rămânem prinși în trecut, să ne îngrijorăm cu privire la viitor, să fugim de reguli, de presiune, să avem îndoieli sau să ne punem prea multe întrebări.

Poate că ar trebui să nu ne mai plângem, să nu ne mai căutăm scuze și să acceptăm. Să acceptăm tot ce simțim, să acceptăm tot ce trăim, să ne acceptăm pe noi.

Citește și:

Poate că ar trebui să ne oprim din căutat întrebări și să avem încredere în Univers. Poate că te învață cum să îți lași destinul pe mâinile lui, chiar dacă acum nu îi poți înțelege căile.

Poate că viața este mai mult despre credință și mai puțin despre frică. Poate că Universul vrea să audă cuvintele tale mai mult decât tăcerea ta. Poate că ar trebui să faci un pas in spate si sa il lasi pe el sa preia fraiele.

Poate ca Universul are un plan mult mai frumos decat ce iti doresti tu de la viata. Nu te mai opune. Ofera-i sansa de a iti arata ce inseamna fericirea adevarata. Ofera-i sansa de a te ajuta sa ajungi mai repede acolo unde iti doresti.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.