Setari Cookie-uri

Castraveți muraţi de vară. O reţetă simplă, de la bunica

Îți plac foarte mult castraveții murați în saramură? E bine să știi că există și varianta de vară. Fiind cald, ai avantajul că acrirea lor se face în doar câteva zile. Noi îți arătăm, pas cu pas, cum să faci castraveți murați de vară.

Ai nevoie de un borcan de 3 litri și 1,5 kg de castraveți cornişon, de grădina, 5-6 căței de usturoi, cimbru uscat, mărar uscat, facultativ- un ardei iute sau boabe de piper. Pentru saramură îți trebuie 1,5 litri de apă, două linguri de sare grunjoasă și o felie de pâine.

foto interior si prima pagina: natali_ploskaya Shutterstock

Se curăţă usturoiul și se taie cățeii, dacă sunt mari, în două. Se spală castraveții și se curăţă florile de la capăt, apoi se pun într-o strecurătoare. Borcanul se spală și se clătește. Se așază pe fundul său jumătate din mărar și cimbru. Se pun apoi castraveții în picioare, bine îndesați.

Cine dorește poate pune și un ardei iute sau câteva boabe de piper pentru un gust mai picant. Se lasă saramura la clocotit 2-3 minute, se stinge focul și apoi se lasă puțin să se răcească, cam 10 minute. Apoi se toarnă peste castraveții din borcan.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.