Setari Cookie-uri

Nu înveți nimic de la viață dacă ai impresia că ai dreptate tot timpul

Nu te aștepta să fii perfectă. Nu te aștepta să fii fără defecte... pentru că nu vei fi niciodată. Poate că sună înfricoșător, însă adevărul este că nu trebuie să trăiești într-un standard nerealist.

Frumusețea vieții constă în greșeli. Din greșeli învățăm, evoluăm, ne schimbăm.

Ești imperfectă. Așa cum sunt toți oamenii de pe acest pământ. Și nu te aștepta să se schimbe acest lucru vreodată pentru că perfecțiunea nici nu există. În această viață te vei confrunta cu momente dificile, cu dezordine, cu dureri, cu greșeli... și niciuna dintre acestea nu va deveni identitatea ta.

foto interior si prima pagina: LaVika Shutterstock

Nu te aștepta să fii perfectă. Nu te aștepta să fii fără defecte... pentru că nu vei fi niciodată. Poate că sună înfricoșător, însă adevărul este că nu trebuie să trăiești într-un standard nerealist. Nu trebuie să te simți dezamăgită pentru că viața ta nu este perfectă tot timpul.

Nu trebuie să fii dură cu tine de fiecare dată când greșești sau eșuezi. Adevărul este că greșelile sunt inevitabile. Poți face tot ce îți stă un putere pentru a crea viață perfectă, poți spune lucrurile potrivite, poți urma calea corectă. La un moment dat... vei greși. Și este în regulă, trebuie să accepți acest lucru.

Citește și:

Imperfecțiunea nu este un indicator al tău.

A face greșeli nu înseamnă că ești o persoană slabă. Doar pentru că ai uitat să faci ceva sau nu a ieșit așa cum îți dorești nu înseamnă că ești mai puțin pregătită, mai puțin calificată sau mai puțin capabilă.

Poți cădea din când în când. Asta nu înseamnă că nu ai puterea să te ridici și să mergi mai departe, să începi ceva nou.

Nu vei avea întotdeauna viața bine aranjată. Nu vei alege întotdeauna calea cea bună, persoana potrivită, locul potrivit. Nu vei fi întotdeauna încrezătoare, pregătită sau chiar capabilă să faci ce trebuie. Dar asta nu înseamnă că ești nedemnă sau că nu meriți să fii fericită.

Nu trebuie să privești greșelile precum ceva rău. Greșelile sunt provocări. Sunt momente din care poți reporni pe drumul cel bun. Sunt punți care te ajută să treci pe partea cealaltă a drumului. Sunt destinații pentru a te ține sub control, pentru a te menține motivată, pentru a te ajuta să înveți mai multe despre tine însăți.

Citește și:

Greșelile sunt moduri în care crești, te schimbi, devii o versiune mai puternică a ta. Greșelile te fac uman, iar a fi uman este atât de frumos.

Ne este atât de dificil să înțelegem că greșelile sunt bune. Încercam ca tot timpul să avem dreptate, să facem lucrurile ca la carte. Credem că pentru că eșuam, nu suntem capabil să mergem mai departe. Credem că suntem slabi.

Însă nu greșelile sunt cele care ne fac să fim slabi, ci perspectivele noastre. Dacă nu avem încredere în noi, nu vom avea niciodată puterea de a continua, de a ne ierta pe noi înșine.

Greșelile nu echivalează cu slăbiciunea.

Trebuie să luptăm împotriva îndoielii care se formează în mintea noastră când greșim. Trebuie să vorbim sufletului cu bunătate și cu iertare.

Citește și:

Trebuie să știm că suntem umani, iar greșelile sunt o parte naturală a dezvoltării. Trebuie să înțelegem că suntem bine. Această viață ne va aduce atât de multe momente dificile, însă asta nu înseamnă că nu putem depăși furtunile.

Nu putem evita să fim imperfecți... însă imperfecțiunea este un lucru cât se poate de normal.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.