Setari Cookie-uri

Nicio emoție nu este rea

Să vorbim puțin despre emoții. Să vorbim despre emoțiile fericite. Să vorbim și despre emoțiile despre care nu am vorbi niciodată. Cele care în mod eronat sunt văzute că emoții slabe.

Să vorbim puțin despre emoții. Să vorbim despre emoțiile fericite, cum ar fi bucuria, fericirea, recunoștința sau amuzamentul. Să vorbim și despre emoțiile despre care nu am vorbi niciodată. Cele care în mod eronat sunt văzute că emoții slabe: rușine, tristețe, frică, teamă... toate aceste emoții sunt considerate negative, emoții slabe.

foto interior si prima pagina: AnyRama Shutterstock

Este ușor să recunoști că ceva te face să te simți supărat pentru că supărarea este considerată ca o emoție puternică, chiar dacă atât de multă furie provine din sentimente de rușine, tristețe, teamă. Noi încercam să acoperim totul cu furie astfel încât să nu fim nevoiți să ne simțim vulnerabili și să părem persoane slabe în fața celor cu care interacționăm.

Citește și:

Furia este o emoție acceptată. Însă tristețea sau chiar rușinea? Acestea sunt considerate emoții slabe și foarte greu le acceptăm cu adevărat.

Suntem de părere că aceste emoții ne fac să părem slabi, că nu deținem controlul asupra vieții noastre. Dacă am admite stările pe care le avem atunci ar trebui să admitem și faptul că părerile noastre despre relații, dragoste și viața, în general, au fost complet greșite. Însă acesta este adevărul.

"A crește înseamnă a accepta vulnerabilitatea. A trăi cu adevărat înseamnă a fi vulnerabil."

Poate că îți va lua mult timp pentru a accepta faptul că nicio emoție nu este rea. Este timpul să înveți și să îți schimbi convingerile de o viață.

Nu trăiești cu adevărat dacă nu îi permiți sufletului tău să simtă toate emoțiile, chiar și cele care te fac să te simți fără putere. Este uimitor cum reprimarea emoțiilor pe care nu dorești să le simți poate avea efecte pe termen lung asupra ta. Nu îți dai seama că reprimi și emoții pozitive din această cauză. Nu ești niciodată atât de tristă cum zici că ești.

Citește și:

O persoană cu adevărat puternică este o persoană care este vulnerabilă.

Este atunci când îți este teamă, însă mergi mai departe. Este atunci când îi spui cuiva că te-a rănit în loc să reacționezi cu furie. Este atunci când simți rușine pentru ceea ce ai făcut. Aceasta este putere... și trebuie să fii admirată.

Ce trebuie să faci?

Primul pas este să îți recunoști emoțiile slabe pe care le simți. Permite-le să trăiască în sufletul tău și să te simți bine cu această vulnerabilitate.

Oamenii care își permit să fie vulnerabili vor fi întotdeauna cei mai puternici oameni pentru că trăiesc autentic și nu le este teamă să accepte tot ce se întâmplă în viața lor.

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.