Setari Cookie-uri

Trei obiceiuri mentale care te țin pe loc și antidotul lor

Trăim într-o lume aflată în permanentă schimbare în care trebuie să ne adapăm din mers la ceea ce se întâmplă. Să reușim să ne mențim pe creasta valului în loc să ne lăsăm înghițite de el.

Trăim într-o lume aflată în permanentă schimbare în care trebuie să ne adapăm din mers la ceea ce se întâmplă. Să reușim să ne mențim pe creasta valului în loc să ne lăsăm înghițite de el. Iată trei obiceiuri mentale care te țin pe loc și ce poți face pentru a le depăși.

foto interior si prima pagina: Tithi Luadthong Shutterstock

1. Credințe limitative despre tine

Este în regulă și chiar sănătos să îți simți durerea. Dar când o amplifici cazi în capcana auto-compătimirii. Astfel, te blochezi singură iar problemele tale se amplifică. În loc să cauți soluții, îți plângi de milă.

Ce poți face: Credințele limitative despre tine însăți apar atunci când nu te simți confortabil cu gândurile și emoțiile tale. Crezi că cel mai bun mijloc pentru a evita acest disconfort este să vezi ca o victimă a circumstanțelor. Insă singura modalitate de a scăpa de gândurile și emoțiile inconfortabile este să le treci prin ele și să le simți. Recunoscâandu-le prezența lor, capeți puterea de a le înfrunta.

2. Învinuirea celorlalți

Citește și:

Acest obicei distructiv este unul subtil de care majoritatea dintre noi ne facem vinovtei. Se manifestă atunci când ne plângem despre modul în care alții ne fac viața dificilă și complicată. Atunci când îl ignorăm, acesta devine un obicei mental care ne face vulnerabile în fața altora. Le permite să ne controleze viețile, gândurile și sentimentele. Renunțăm la puterea noastră fără să clipim.

Ce poți face: Invinuirea celorlalți vine adesea ca urmare a unei comparații. Crezi că alți oameni sunt fie mai buni, fie mai puțin buni decât tine. Acțiunile lor afectează modul în care tu te simți și te comporți și crezi că și reciproca e valabilă.

Adevărul este că ai control deplin asupra gândurilor și a vieții tale. Ai puterea asta și tot dreptul să o exerciți. Nu te mai compara cu alții și nu fii invidioasă pe succesul lor. Fă doar ceea ce dorești tu, nu ceea ce doresc alții.

Citește și:

3. O viziune distorsionată despre lume

Crezi că lumea îți datorează ceva. Te întrebi de ce nu îți dă ceea ce meriți sau de ce îi favorizează pe alții și nu pe tine. Acest proces de gândire te va dezamăgi în mod sigur și va atrage situații similare

Ce poți face: Renunță la gândul că lumea nu este corectă. Ve constata că lumea este exact așa cum o creezi tu. Poți schimba lumea numai crezând că ai această putere. Felul în care lumea și viața te tratează depinde în mare măsură gândurile tale. Cultivă gânduri pozitive, aprecierea și recunoștința.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.