Setari Cookie-uri

4 Moduri în care îi poți ajuta pe alții fără a îți seca sufletul de energie

Tendința ta de a te concentra pe nevoile altor oameni poate determina să uiți de propriile nevoi. Și, înainte de a îți da seama, ajungi epuizată, fără energie, fără dorința de a mai avea grijă de tine.

Simți nevoia să ajuți oamenii din jurul tău? Înseamnă că ai un dar minunat, iar sufletul tău este unul incredibil.

foto interior si prima pagina: Idea Trader Shutterstock

Tendința ta de a te concentra pe nevoile altor oameni poate determina să uiți de propriile nevoi. Și, înainte de a îți da seama, ajungi epuizată, fără energie, fără dorința de a mai avea grijă de tine. Acesta este dezavantajul de a ajuta alte persoane.

Pierderea echilibrului interior poate duce la dezamăgiri. Pentru a evita această problemă, trebuie să știi că ești o ființă umană cu nevoi ce nu pot fi amânate sau îngropate. Iată 4 moduri în care îi poți ajuta pe alții fără a îți seca sufletul de energie:

1. Spune-ți că nu poți salva pe toată lumea

Tu ești alături de orice persoană care suferă: un prieten care tocmai ce s-a despărțit de persoană iubită, un membru al familiei căruia i-a fost spulberat un vis, un coleg de echipă care a fost mustrat la locul de muncă. Ești întotdeauna acolo și oamenii pot conta pe tine.

Citește și:

Pe măsură ce se întâmplă acest lucru, ajutând alte persoane inima ta se simte minunat, însă în ultimă instanță ajungi să îți distrugi singura sufletul. Trebuie să știi că nu poți fi salvatorul tuturor.

Trebuie să îți oferi spațiu pentru a respira pentru că va veni timpul în care oamenii vor deveni dependenți de tine, ceea ce înseamnă că trebuie să fii mereu acolo pentru ei. Și dacă faci acest lucru, îi încurajezi pe aceștia să nu stea pe propriile lor picioare.

2. Nu te concentra pe recunoștința pe care o primești

Vindecarea tuturor poate fi distructivă la un moment dat. Chiar dacă te simți foarte bine și te bucuri de aprecierea oamenilor, nu te concentra prea mult pe această recunoștință pe care o primești.

Găsește fericirea în sufletul tău și nu în numărul de persoane pe care le-ai ajutat. Rezolvarea problemelor și vindecarea altor persoane nu sunt dovada că trăiești o viață sănătoasă.

Citește și:

3. Setează câteva limite pentru tine

Amintește-ți că și tu ai nevoi. Doar pentru că ajuți alte persoane nu înseamnă că
sufletul tău este fericit.

Ce este de făcut? Este timpul să îți setezi câteva limite și să înveți să acorzi atenție și sufletului tău. Descoperă care sunt activitățile care îți plac și oferă-le timp. Bucură-te de micile plăceri ale vieții, inima ta se hrănește cu acestea.

Nu scăpă din vedere acest aspect important; bucură-te de propriile nevoi când simți nevoia.

4. Nu ajută doar alte persoane, ci și pe tine însăți

Ține minte acest lucru: poți avea grijă de tine în timp ce ai grija de alte persoane. Asta înseamnă că trebuie să ceri ajutorul acestora atunci când ai nevoie.

Împărtășești cu oamenii din jur talentele, energia și fericirea ta. Însă, dacă cerințele depășesc ceea ce poți oferi, ar trebui să înveți să spui nu. Stabilește o inimă, nu permite să nu mai ai propria viață și să te axezi doar pe dorința de a ajuta oamenii.

Citește și:

Nu ai puterea de a rezolva problemele tuturor. Mai presus de toate, identitatea ta nu depinde de a avea în permanență pe cineva de care să ai grijă.

Poți iubi profund și poți avea grijă de oameni, însă nu uita să arăți iubire profunda sufletului tău și să ai grijă și de el.

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.