Setari Cookie-uri

Din când în când petrece timp doar cu tine... dă-ți întâlnire cu sufletul tău!

Este adevărat că dorința de a fi singur este un sistem încorportat într-o persoană cu suflet sensibil, însă asta nu înseamnă că doar anumite persoane trebuie să petreacă timp singure.

Este adevărat că dorința de a fi singur este un sistem încorportat într-o persoană cu suflet sensibil, însă asta nu înseamnă că doar anumite persoane trebuie să petreacă timp singure. Din contră, solitudinea este o necesitate pentru toată lumea.

foto interior si prima pagina: Tithi Luadthong, Shutterstock

Acceptarea și îmbrățișarea solitudinii nu înseamnă să renunți la toate conexiunile sociale. Nici vorbă! Însă este important ca din când în când să petreci timp doar cu tine... să îți dai întâlnire sufletului tău.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale solitudinii:

1. Solitudinea te revigorează

Petreci o mulțime de timp cu oameni care îți pot seca sufletul de energie. Încerci mereu să găsești variante pentru a îi face fericiți, a îi convinge să zâmbească sau a îi ajuta să treacă peste momentele dificile.

Citește și:

Când se afla într-o stare proastă, faci un efort suplimentar pentru a îi înveseli.

Aceste interacțiuni pot fi, uneori, prea impozante, și ai nevoie de puțin timp singură pentru a îți reîmprospăta mintea și a îți încărca bateriile cu energie.

2. Solitudinea te ajută să reflectezi

Alege să înțelegi de ce se întâmplă lucrurile care se întâmplă. Nu îți poți procesa gândurile, sentimentele și emoțiile când ești înconjurată de mulți oameni, care îți atrag tot timpul atenția, motiv pentru care ai nevoie din când în când de câteva momente în care să fii singură.

3. Solitudinea te ajută să ajungi la sentimentele tale

Uneori, nu poți înțelege de ce alții te fac să te simți așa cum te simți. Sau, poate că există în sufletul tău niște emoții reprimate pe care nu le cunoști și care pot ieși la iveală doar în momentul în care ai timp să privești în sufletul tău și să înțelegi ce simți cu adevărat.

Citește și:

4. Solitudinea te încurajează să faci lucrurile care îți plac

Poate că faci lucrurile care îți plac și în momentul în care ești înconjurată de alți oameni, însă este posibil să nu te bucuri atât de mult în compania lor.

Nu este nimic în neregulă ca din când în când să faci o pauză și să te concentrezi doar pe lucrurile care îți plac.

5. Solitudinea te face mai productivă

Poți fi ușor distrasă când ești în preajma altor persoane. Când ești singură, poți gândi clar și poți fi mult mai productivă.

În momentul în care pregătești ceva sau lucrezi la un proiect important, petrece mai mult timp singură deoarece este în avantajul tău.

6. Solitudinea te ajută să îți îmbunătățești relațiile

Citește și:

După ce ai petrecut mai mult timp cu tine și te bucuri de propria companie, este posibil să apreciezi altfel timpul petrecut alături de alte persoane. Și asta pentru că ești deja confortabilă cu propria companie.

7. Solitudinea te ajută să fii mai independentă

Când ești singură, faci lucrurile de una singură. Nu ai nevoie de nimeni pentru că te ai pe tine. Acest lucru te face mai independentă, mai curajoasă și mai puțin anxioasă.

8. Solitudinea îți dă șansa să te concentrezi asupra propriei fericiri

Toată lumea trebuie să fie fericită. Când ești concentrată să faci alte persoane fericite, uiți de fericirea ta.

În momentul în care petreci timp singură, poți face lucrurile care te fac fericită. În plus, ajungi să înțelegi că propria ta fericire nu depinde de nimeni.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.