Setari Cookie-uri

12 Moduri pentru a îți ajuta inima să se vindece de orice durere

Fiecare zi din viaţa omului este o noapte întunecată. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în următorul minut şi chiar şi aşa oamenii merg înainte. Pentru că ei cred. Pentru că au credinţă.

Fiecare zi din viaţa omului este o noapte întunecată. Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în următorul minut şi chiar şi aşa oamenii merg înainte. Pentru că ei cred. Pentru că au credinţă.

foto interior si prima pagina: Olga Golovizina, Shutterstock

1. Ia-ți pauza emoțională de care ai nevoie. Încercam atât de mult să dovedim altora că suntem puternici încât nu mai știm ce înseamnă să lași măștile jos și să îți exprimi cu adevărat sentimentele pe care le ai.

2. Recunoaște bucuria în lucrurile mărunte. În unele zile când lucrurile nu merg așa cum îți dorești poate fi greu să vezi binele din lume. În acele zile nu trebuie să încerci să vezi binele în tot... trebuie doar să vezi binele în ceva mic (o cană de cafea bună, un răsărit de soare, un zâmbet primit de la un străin, o discuție cu o persoană de încredere).

Citește și:

3. Încearcă să fii mai atentă cu tine. Ori de câte ori m-am dezamăgit sau m-am înșelat, îmi repetam "Nu este posibil ca asta să ți se întâmple ție. Nu ești bună de nimic.". Învață să nu mai fii propriul tău dușman.

4. Fii atentă la mesajele pe care le vezi zi de zi și care este semnificația din spatele lor.

5. Ascultă-ți părinții și prietenii mai des și deschide-ți sufletul în fața lor. Spune-le despre problemele și grijile tale. Începe să asculți vocile din jurul tău însă, în același timp, înțelege că niciuna nu este mai puternică decât vocea inimii tale.

6. Privește-te în oglindă pentru un minut și zâmbește. Zâmbește sincer. Uneori trebuie să ne reamintim cât de frumos arată fericirea noastră.

Citește și:

7. Acceptă-ți greșelile. Totul în acest Univers a fost creat imperfect, de ce nu accepți și faptul că tu nu poți fi perfectă? Nimeni nu este perfect. Greșelile vin cu cele mai frumoase lecții de viață; poate că nu îți dai seama de acest lucru acum, însă cu siguranță vei înțelege mai târziu.

8. Trăiește o viață echilibrată. Rămâi acasă dacă simți că ai ieșit prea mult în ultima perioadă și ai stat prea mult în preajma oamenilor din jurul tău. Poate că este timpul să fii puțin singură.

9. Practică arta optimismului. Poți începe prin a privi cum reacționezi la lucruri. Ești o persoană care devine imediat atentă la pesimism și începe să se îndoiască de ea atunci când se confruntă cu un obstacol? Dacă da, ia măsuri pentru a îți schimba perspectivă. Învață să îmbrățișezi aceste provocări și să le vezi precum o oportunitate de creștere prin luptă.

Citește și:

10. Renunță la lucruri. Nu trebuie să fie lucruri importante. Nu analiza fiecare greșeală și nu o mai privi precum o schimbare a vieții.

11. Ai mai multă încredere în tine însăți. Adesea credem că suntem slăbi și că nu putem face nimic singuri, fără ajutorul nimănui. Uneori trebuie să înveți să ai încredere în tine, în capacitatea de a face schimbările potrivite pentru tine și de a merge pe drumul pe care vrei să mergi.

12. Distrează-te. Râzi de tine. Nu te lua în serios tot timpul.

13. Crede din nou în oameni. Înconjoară-te de oameni care îți amintesc cât de frumoasă poate fi viață. Chiar și atunci când nu mai poți zâmbi, stai în preajma celor care văd binele din tine și cunosc potențialul tău, care îți dau speranța și putere pentru a merge mai departe.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.