Cătina, cunoscută și sub numele de cătină albă sau cătina de râu, este o specie din flora spontană foarte răspândită în țara noastră datorită rezistenței deosebite față de condițiile pedoclimatice, dezvoltându-se bine mai ales în zonele deluroase din Muntenia, Moldova și Dobrogea.
Cătina, cunoscută și sub numele de cătină albă sau cătina de râu, este o specie din flora spontană foarte răspândită în țara noastră datorită rezistenței deosebite față de condițiile pedoclimatice, dezvoltându-se bine mai ales în zonele deluroase din Muntenia, Moldova și Dobrogea.
foto interior si prima pagina: nanka, Shutterstock
Fructele de cătină se recoltează începând din luna august și până la primul îngheț, ele rămânând pe ramuri chiar și după căderea frunzelor, fiind grupate mai multe la un loc.
Culoarea lor este galbcna-portocalie, iar gustul, acru-astringent, însă pe măsura coacerii și mai ales după căderea primelor brume devine mai plăcut și capătă un miros de ananas.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Andreea Balaban, povestitor online: Nu rețeaua socială e toxică, toxic e ceea ce transmiți. Poți fi toxic și când cumperi pâine
- 5 sfaturi utile: Cum să economisești bani și să protejezi mediul atunci când faci cumpărături
- De ce se întorc foștii parteneri atunci când Mercur e retrograd?