Cătina, cunoscută și sub numele de cătină albă sau cătina de râu, este o specie din flora spontană foarte răspândită în țara noastră datorită rezistenței deosebite față de condițiile pedoclimatice, dezvoltându-se bine mai ales în zonele deluroase din Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Catina si beneficiile ei, plus 2 feluri in care sa o consumi

foto interior si prima pagina: nanka, Shutterstock

Fructele de cătină se recoltează începând din luna august și până la primul îngheț, ele rămânând pe ramuri chiar și după căderea frunzelor, fiind grupate mai multe la un loc.

Culoarea lor este galbcna-portocalie, iar gustul, acru-astringent, însă pe măsura coacerii și mai ales după căderea primelor brume devine mai plăcut și capătă un miros de ananas.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Schauma Catina: 100% vitalitate cu extract natural din fructe de catina, intr-o noua gama pentru energizarea parului
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Vizionare placuta