Setari Cookie-uri

Ca să trăiești mai bine în prezent, împacă-te cu trecutul

Încetăm să ne mai trăim viața așa cum este și creăm un univers fals în fața noastră. Este timpul să punem piciorul în prag și să alegem să fim prezenți în această viață. Cu bune, dar mai ales cu rele. 

În drumul foarte scurt pe care îl avem prin această viață, noi uităm ce înseamnă să trăiești cu adevărat și să fii prezent în acest moment.

Ne retragem încet în carapacea noastră și asta ne afectează atât mental, cât și spiritual.

foto interior si prima pagina: C Z Shutterstock

Ce avem de făcut?

Primul pas ar fi să nu ne mai concentrăm asupra momentelor trecute. Viața noastră se întâmplă chiar acum. Chiar aici. De ce ne hrănim cu amintiri și de ce ne întoarcem întotdeauna atenția asupra trecutului? Nu mai putem schimba nimic. În plus, făcând acest lucru, lăsăm că viața să treacă pe lângă noi.

Care este sensul trăirii în prezent?

Aceasta este o întrebare care necesită multă atenție și analiză. În principiu, înseamnă să fim prezenți mental și fizic într-un moment în același timp.

Citește și:

În zilele noastre, suntem foarte mulți care nu reușim să ne convingem mințile să rămână în acest moment. Ajungem de fiecare dată să ne lăsăm mințile să zboare către peisaje și momente îndepărtate. De ce să visezi cu ochii deschiși la ceva ce ți-ai dori avea, când te poți concentra asupra acestui moment și poți încerca să aduci acele lucruri de care ai nevoie în viața ta? Să îți urmezi visurile? Să îți faci planurile astfel încât să ajungi acolo unde îți dorești.

A visa cu ochii deschiși nu este o activitate negativă. Însă ea devine problematică în momentul în care ne petrecem prea mult din timpul nostru făcând asta. Dacă devine parte integrantă a vieții noastre, este timpul să luăm măsuri preventive.

Citește și:

Oare ne este teamă să trăim în prezent? Cu emoțiile și sentimentele noastre?

Încetăm să ne mai trăim viața așa cum este și creăm un univers fals în fața noastră. Este timpul să punem piciorul în prag și să alegem să fim prezenți în această viață. Cu bune, dar mai ales cu rele.

Este timpul să ne concentrăm mai mult asupra oamenilor din viața noastră și să le acordăm atenția pe care o merită.

Este timpul să învățăm că tot ce contează este această clipă. Doar pe ea ne putem baza. Nu mai putem da timpul înapoi și nici nu știm ce ne rezervă viitorul.

Specialiștii ne recomandă să începem cu exerciții simple care să ne ajute să ne concentrăm pe momentul prezent. Ca exemplu - curățenia în apartament, gătitul, spălarea vaselor sau întinsul rufelor. Astfel de activități ne ajută foarte mult deoarece ne îndeamnă să fim conștienți de ceea ce facem, în timp ce mintea și corpul sunt împreună.

Citește și:

Suntem în acord cu sinele nostru fizic și suntem conștienți de nevoile și dorințele lui. Trupurile noastre ne pot înțelege emoțiile și gândurile, creând acea uniune perfectă.

Ocupându-ne de treburile zilnice ajungem să înțelegem cât de important este să aducem împreună fiecare componentă a sinelui nostru, făcând-ne să ne simțim vii, prezenți, reali.

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.