Setari Cookie-uri

4 Adevăruri care vor deveni colacul tău de salvare în momentele în care totul merge pe dos

Nu poți schimba o viață într-o secundă, însă poți schimba un destin într-un an. Pas cu pas. Puțin câte puțin. 

Realitatea pe care toți trebuie să o știm: o mică parte din viața noastră este decisă de circumstanțe complet incontrolabile, în timp ce majoritatea vieții este decisă de modul în care răspundem activ la tot ce ni se întâmplă.

Însă, atunci când ești cu un picior în groapă, este aproape imposibil să te simți puternică și să mai vezi luminița de la capătul tunelului. Avem, însă, pentru tine trei adevăruri cheie după care să te ghidezi când totul merge pe dos:

foto interior si prima pagina: natalia_maroz Shutterstock

1. Ce s-a întâmplat în trecut rămâne în trecut.

Prezentul este diferit. Este posibil ca în momentul de față să ai anumite emoții negative: furie, tristețe, frustrare, dezamăgire, regret. Observă această emoție în interiorul tău, urmărește-o îndeaproape și vei vedea că este cauzată de o poveste/ întâmplare care a existat în trecut (fie că vorbim despre trecutul recet, fie că vorbim despre cel îndepărtat). Mintea ta ar putea insista că durerea pe care o simți este cauzată de ceea ce s-a întâmplat, însă ce s-a întâmplat în trecut nu se repetă acum. S-a terminat. A trecut. Cu toate acestea, durerea există în continuare - este pur și simplu un proces al gândirii tale. Fă tot ce este mai bun pentru a lăsa trecutul în spate și a te concentra asupra momentului prezent.

Citește și:

2. Poți lupta și poți câștiga bătăliile de azi.

Doar de azi. Indiferent de ce se întâmplă, poți lupta cu bătăliile pe care le duci astăzi. Atunci când adaugi două entități îndoielnice (ieri și mâine), viața devine copleșitor de dureroasă și complicată.

3. Fiecare "La revedere" duce la un "Salut".

Ceea ce trebuie să înțelegi este că cele mai multe lucruri sunt parte din viața ta pentru că tu continui să te gândești la ele. Oprește tot ce cauzează durere și fă loc lucrurilor care îți dau emoție, o stare de bine. Nu lăsa că ceea ce este în afara controlului tău să interfereze cu toate lucrurile pe care le poți controla.

Cu alte cuvinte, spune "La revedere" tuturor lucrurilor care nu au funcționat astfel încât să spui "Salut" tuturor lucrurilor care urmează să apară în viața ta.

Citește și:

4. Schimbările mici sunt cele mai importante.

Ia lucrurile pas cu pas și vei înțelege cât de ușoară poate fi viața. Tu ești singura care o complică. Nu te mai lăsa prinsă nici în trecut și nici în viitor. Nu permite ca momentele dificile să pună stăpânire pe tine. Vei găsi o soluție, ai încredere.

Și, cel mai important, învață să ai răbdare. Nu te mai enerva dacă nu primești ceea ce îți dorești chiar acum sau dacă planul pe care îl ai nu funcționează. Înțeleg, vrei să fie mai bine, vrei să vezi progrese... însă acestea vor veni în timp.

Nu poți schimba o viață într-o secundă, însă poți schimba un destin într-un an. Pas cu pas. Puțin câte puțin.

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.