Setari Cookie-uri

7 Lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să fii cu adevărat fericită

Învață să îți creezi singură fericirea. Imediat ce ai acceptat că aceasta depinde doar de tine și ajungi să fii împăcată cu propria persoană, vei vedea că toate celelalte lucruri vor veni de la sine. 

"Fericirea cuprinde cinci părți. O parte este a lua hotărâri bune; a doua este a avea simțuri bune și sănătate trupească; a treia este reușita în ceea ce întreprinzi; a patra-i reputația bună printre oameni și a cincea abundență de bani și a bunurilor folositoare pentru viață." - spunea Platon

foto interior si prima pagina: vhpicstock, Shutterstock

Noi am adunat care sunt cele mai importante lucruri pe care să nu le mai faci dacă vrei să cunoști adevărata fericire:

1. Nu mai permite ca fericirea ta să depindă de alte persoane

Nu ar trebui să legi fericirea ta de cineva sau de ceva. Fericirea este a ta, de ce o pui în brațele unei alte persoane? În momentele mai puțin frumoase ale vieții, când ești epuizată și gândurile tale merg într-o direcție negativă, este posibil ca relațiile cu oamenii din jurul tău să ajungă să fie și ele unele negative. Dacă nu eșți mulțumită de tine, de viața ta, de alegerile tale, o relație cu o altă persoană nu te va face mai fericită.

Citește și:

Învață să îți creezi singură fericirea. Imediat ce ai acceptat că aceasta depinde doar de tine și ajungi să fii împăcată cu propria persoană, vei vedea că toate celelalte lucruri vor veni de la sine.

2. Nu mai ține cu dinții de trecut

De ce trăiești concentrându-ți atenția asupra amintirilor și durerii din trecut? Ce contează pentru tine? Ce s-a întâmplat și nu mai poți schimba sau ce se întâmplă în acest moment? ACUM este viața ta. ACUM poți lua decizii pentru tine. ACUM trăiești. Nu încerca să începi un nou capitol în timp ce încă recitești pagini din capitolul care tocmai ce s-a încheiat.

3. Renunță la a te mai îndoi de tine

Fiecare persoană este unică în felul ei; fiecare persoană este specială. Nu mai permite ca incertitudinea și indoiala să pună stăpânire pe sufletul tău. Încearcă să elimini aceste temeri din mintea ta. Tu ești importantă. Tu ești suficientă. Tu ești tu. Iubește-te, apreciază-te, încurajează-te (în special în momentele dificile).

Citește și:

4. Nu îți mai face atât de multe griji

Îngrijorarea și anxietatea nu te vor ajuta să scapi de greutățile de mâine, ci mai degrabă de bucuria de azi. Una dintre metodele pentru a îți da seama dacă merită să îți faci griji pentru ceva este să te întrebi: "Va mai conta asta într-un an? Dar în doi? Dar în cinci?". În cazul în care răspunsul este "Nu", nu ai de ce să îți faci griji.

5. Nu mai aștepta ca oamenii să știe ce gândești

Nimeni nu îți poate citi mintea. Nu aștepta ca oamenii să acționeze așa cum îți dorești dacă tu nu îți exprimi sentimentele și dorințele în cuvinte. Alege să spui ceea ce simți și vei vedea cum lucrurile încep să se schimbe.

6. Scapă de teamă

Citește și:

Temerile sunt doar ziduri care înconjoară mintea ta. Ele blochează majoritatea gândurilor și acțiunilor tale. Acceptă-le și în timp învață să te distantezi de ele pentru că, în caz contrar, pierzi toată distracția vieții.

7. Nu fugi de problemele tale

Fă-ți curaj și încearcă să le înfrunți. Știu, nu este deloc ușor. Nu trebuie să le rezolvi pe toate imediat, poți face asta pas cu pas. Alege să faci față provocărilor, să înveți, să te adaptezi și, în cele din urmă, să le rezolvi.

Vizionare placuta


Kudika
9 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.