Setari Cookie-uri

Nu te preface că ești de piatră

Emoțiile nu sunt menite să fie împinse, ignorate sau uitate. Ele sunt menite să fie simțite cu fiecare centimentru din sufletul tău și de fiecare celulă din corpul tău. 

Emoțiile sunt menite să fie simțite.

Nu sunt menite să fie împinse, ignorate sau uitate. Ele sunt menite să fie simțite cu fiecare centimentru din sufletul tău și de fiecare celulă din corpul tău.

foto interior si prima pagina: jesadaphorn Shutterstock

Tindem să fugim de sentimente ca și când putem scăpa de ele, când în realitate încă sunt acolo, în adâncul sufletului nostru, și vor continua să existe chiar dacă noi nu acceptăm să ne confruntăm cu ele. Dacă nu ne acceptăm emoțiile, acestea nu vor dispărea așa cum cred majoritatea oamenilor, ci în timp vor reveni atât de puternice încât ne vor da peste cap toate planurile și întreaga viață.

Încetează să îți ignori sentimentele din cauza fricii. Toți simțim. Toți suntem supărați și spunem lucruri pe care mai apoi le regretăm. Toți suntem triști și arătăm urât atunci când plângem. Dar să îți spun un lucru: plânsul nu te face să fii slabă. Mânia nu te face o persoană rea. Nu poți continua să îți refuzi sentimentele care trebuie simțite.

Citește și:

Gândește-te puțin - ai avut vreodată o sesiune de plâns în care nu ți-a păsat de nimic? Nu te-ai simțit ușurată, aproape eliberată după ce ai terminat de plâns? Este ca și cum durerea pe care o aveai în piept s-a evaporat în același moment în care lacrimile curgeau șiroaie pe obraji. Cu toate acestea, foarte puține persoane acceptă să plângă pentru că se simt rușinate.

Nu îți fie rușine! Nu eșți o persoană slabă dacă plângi, dar eșți un robot tare ciudat dacă nu o faci.

Să vorbim puțin și despre furie. De ce furia a devenit un sentiment pe care oamenii nu vor să îl mai simtă?

Sunt atât de mulți oameni care răspândesc mesajul că ar trebui să ne iubim unii pe alții, că ar trebui să fim recunoscători pentru ce avem, ce suntem și pentru cei dragi. Aceste mesaje sunt cu adevărat importante. Chiar sunt. Însă cred că am ajuns în acel punct în care dacă simțim altceva în afară de fericire sau recunoștință ne simțim vinovați.

Citește și:

Nu spun că nu ar trebui să mai fim recunoscători, fericiți și zen. Spun doar că este în regulă dacă nu ești. Este în regulă ca uneori să fii tristă. Este în regulă ca uneori să simți durere. Este în regulă ca uneori să simți furie. Este în regulă ca uneori să nu știi încotro se îndreaptă viața ta, să îți pierzi drumul și este în regulă să fii supărată o seară întreagă pentru că ceva nu a funcționat așa cum ți-ai dorit.

Suntem oameni. Avem sentimente. Simțim cu adevărat. Nu te mai ascunde și îndrăznește să îți accepți emoțiile.

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.