Setari Cookie-uri

Cum să accesezi puterea interioară în timpul experiențelor traumatice?

Iată câteva modalități cheie de a îți accesa puterea interioară în perioadele de stres extrem, suferința, durere, pierderea unei persoane dragi, vulnerabilitate: 

Sunt momente în viață mai puțin plăcute, dificile, dăunătoare pentru sufletul nostru. Două dintre cele mai puternice și importante instrumente de care trebuie să ne legăm în aceste vremuri întunecate sunt auto-compasiunea și ancheta gândirii. Învățând să ai grijă de tine cu bunătate, cu iubire și să descoperi că anumite gânduri creează de fapt suferința te poți elibera de multă furie, de frică și de rușine.

foto interior si prima pagina: lpedan Shutterstock

Iată câteva modalități cheie de a îți accesa puterea interioară în perioadele de stres extrem, suferința, durere, pierderea unei persoane dragi, vulnerabilitate:

1. Poartă-te cu sufletul tău cu iubire și compasiune

Observă critică ce vine din partea sinelui interior, care încearcă să te judece că nu ești suficient de puternică, că nu ești pregătită pentru asta sau că dai greș. La orice gând critic răspunde cu cuvinte pline de compasiune și încurajări. De exemplu, poți spune "Este bine să simt acest lucru", "Fac tot ce pot", "Mă iubesc indiferent de ce se întâmplă" sau "Sunt aici pentru că aici trebuie să fiu".

Citește și:

2. Ține minte că totul trece

Indiferent de cât de multă durere sau suferință simți în acest moment, amintește-ți că totul trece. Gândește-te la o problemă pe care ai avut-o în trecut, poate în urmă cu cinci sau zece ani. Unde este problema acum? Ține în minte de fiecare dată ca orice lucru trece și îți va fi mult mai bine.

3. Respiră profund

În timpul unor circumstanțe traumatice, gândurile zboară în toate locurile și respirația noastră devine superficială. Cu cât respirația este mai superficială, cu atât mai multă neliniște simți în sufletul tău. Pentru a rupe această buclă, respiră profund și relaxează-te. Respirația profundă transmite semnale creierului să se calmeze. Dacă poți, încearcă să fii curioasă cu privire la ce se întâmplă în mintea și corpul tău; respirația profundă și acordarea unei atenții detaliate te vor ajuta să creezi mai mult spațiu în interiorul tău pentru a te liniști și a deveni mai echilibrată.

Citește și:

4. Amintește-ți de o situație din trecut căreia i-ai supraviețuit

Dacă lupți să ai încredere în puterea ta interioară, încearcă să îți reamintești de o situație dificilă din trecut pe care ai depășit-o. Pur și simplu amintește-ți că ai trecut prin ceva dificil în trecut și vei reuși să îți consolidezi puterea în prezent.

5. Amintește-ți să simți fix ceea ce simți (sau ai simțit)

Una dintre cele mai mari cauze ale suferinței pe termen lung este reprimarea emoțiilor noastre. Deși nu este întotdeauna posibil să simțim emoțiile așa cum sunt ele, este vital ca la un moment dat să retrăiești tot ce ai dat deoparte.

Ce poți face: vorbește deschis despre ce se întâmplă în sufletul tău cu o persoană de încredere sau fă-ți un jurnal și așterne gândurile tale pe hârtie.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.