Setari Cookie-uri

4 Moduri eficiente pentru a face față criticilor

Scopul tău adevărat nu este să fii aici și să îi mulțumești pe ceilalți. Viața este despre a accepta cine ești și de a te lăsa condusă de pasiunile și dorințele tale. 

Nu toți oamenii vor înțelege drumul tău prin viață. Și este în regulă pentru că nu este călătoria lor, ci a ta. Bucură-te de libertatea pe care o ai.

Scopul tău adevărat nu este să fii aici și să îi mulțumești pe ceilalți. Viața este despre a accepta cine ești și de a te lăsa condusă de pasiunile și dorințele tale.

Dacă trăiești pentru a mulțumi alte persoane doar pentru a evita judecata și critica - făcând ceea ce le face fericite - vei deveni tu nefericită. Iar această nefericire va duce la depresie. Îți limitezi potențialul maxim și te deconectezi de sinele adevărat. Sfaturile sunt minunate, însă majoritatea oamenilor nu înțeleg călătoria ta.

Oricum, în cele mai multe cazuri, opiniile și criticile nu sunt despre tine, ci despre persoanele de la care vin. Iată câteva măsuri pozitive pe care le poți lua pentru a face față criticilor:

Citește și:

1. Respiră adânc

Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci este să nu reacționezi imediat. Încearcă să te liniștești concentrându-te asupra respirației. Acest mic exercițiu de respirație permite oxigenului să pătrundă în corpul tău, diminuează frecvența cardiacă și permite relaxarea - iar răspunsul tău va fi mai calm și mai rezonabil.

2. Nu lua lucrurile personal

În cele mai multe cazuri, critica are foarte puțin de a face cu tine și mai mult cu persoana care o lansează. Dacă cineva te jignește, de obicei este pentru că are această părere proastă despre ea sau abilitățile sale; sfaturile pe care ți le oferă sunt pe baza modului în care se simte.

3. Caută adevărul

Amintește-ți că există întotdeauna un grad mic de adevăr în toate. Ceea ce ar putea părea o critică poate fi un sfat blând, spus din inimă.

Citește și:

Permite minții tale să fie deschisă față de ce ți se spune astfel încât să îți dai seama ce trebuie să faci în această privință. Uneori, multe persoane te pot ajuta să vezi lucruri pe care de obicei nu le vezi, să ieși din zona de confort și să evoluezi.

4. Alege să fii sinceră cu tine însăți

Acesta este cel mai important sfat dintre toate: fii sinceră cu tine. Alți oameni trebuie să înțeleagă călătoria ta sau chiar să o accepte. Când eșți sinceră cu tine îți alegi drumul în funcție de ceea ce simți, de ce îți dictează inima. În plus, începi să vezi oportunități la tot pasul; soluțiile sunt și ele nesfârșite, iar viața este mult mai frumoasă, mai distractivă și mai interesantă.

A trăi o viață pe care alții o vor pentru tine este limitarea dreptului tău din naștere la libertatea alegerii. Nu este viața lor.... este doar a ta. Trăiește-o așa cum îți dorești.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.