Trei trucuri pentru a fi mai productivă

Trei trucuri pentru a fi mai productivă

Știu cât de important este și pentru tine să bifezi tot ce ai pe lista de to-do și să fii productivă așa că ți-am pregătit trei trucuri care te vor ajuta.

Știi ce am observat? Atunci când petrec timp navigând fără țintă pe Internet sau făcând activități la întâmplare, cu gândurile împrăștiate, ziua zboară. Atunci când mă concentrez asupra unei activități și fac ceea ce contează pentru sufletul meu, timpul se dilată. Știu cât de important este și pentru tine să bifezi tot ce ai pe lista de to-do și să fii productivă așa că ți-am pregătit trei trucuri care te vor ajuta. Retail jobs

foto interior si prima pagina: Foxy burrow Shutterstock

1. Dă-ți voie să îți stabilești prioriăți. Nu îți poți duce la îndeplinire sarcinile și atinge obiectivele dacă nu îți dai voie să stabilești priorități. Să încerci să mulțumești pe toată lumea și să fii productivă este o cale sigură spre frustare. Uită-te la fiecare cadran al existenței tale - carieră, relații, sănătate, bani, dezvoltare personală, timp liber, și vezi ce anume este prioritar pentru tine în fiecare dintre acestea. Probabil că este dificile să îți stabilești obiective majore pentru fiecare dintre acestea concomitent. Prin urmare, prioritează unul sau două cadrane pentru o perioadă de timp, fără a le neglija însă pe celelalte, și planifică-ți acțiunile în consecință. Nu uita că tu ești cea mai importantă persoană din viața ta. Pentru a-i putea ajuta pe ceilalți, tu trebuie să fii în cea mai bună formă.

2. Feliază-ți ziua ca pe tort. Sigur, este minuna să te trezești dimineața și să lași totul la voia inspirației. Pentru cele mai multe dintre noi însă, acest lucru este dificil. De aceea, este important să îți feliezi ziua în felii de timp pe care să le aloci diferitelor activități. Doar așa vei reuși să termini ce ai de făcut pentru cariera ta, să te vezi cu prietenii și să îți cultivi grădina interioară. Spre exemplu, eu îmi dedic diminețile scrisului pentru că dimineața sunt foarte creativă și am mintea limpede. Restul activităților pot aștepta până mai târziu. Doar împărțindu-ți foarte bine timpul unei zile vei reuși să pui seara capul pe pernă mulțumită știind că ai inclus în acea zi tot ceea ce era importan pentru tine, tot ceea ce îți bucură sufletul.

3. Concentrează-te pe ceea ce faci. Fie că lucrezi la un plan de marketing sau faci o prăjitură, concentrează-te 100% asupra a ceea ce faci. Doar așa vei fi eficientă, te vei bucura de activitate în sine, și vei termina treaba mai repede decât dacă ai face multi-tasking. Nu te lăsa distrasă de social media sau de apeluri telefonice care pot să aștepte. Atunci când scriu, telefonul este pus pe modul solențios în camera cealaltă iar browserul de Internet și căsuța de email sunt închise. Astfel, mă concentrez 100% asupra a ceea ce fac, sunt productivă și mulțumită de mine.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri