Setari Cookie-uri

Cum să ierți pe cineva care te-a rănit?

Gelong Thubten, un călugăr budist, împărtășește o poveste veche care se concentrează pe găsirea compasiunii și a puterii de a renunța la gânduri toxice, pe întărirea rezistenței și aprofundarea emoțiilor pozitive.

Nu trebuie să fii supărat pe persoana care ți-a făcut rău, ci pe durerea pe care aceasta o simte.

foto interior si prima pagina: KieferPix, Shutterstock

Gelong Thubten, un călugăr budist, împărtășește o poveste veche care se concentrează pe găsirea compasiunii și a puterii de a renunța la gânduri toxice, pe întărirea rezistenței și aprofundarea emoțiilor pozitive. El afirmă că pentru a ierta este foarte important să ne schimbăm modul de gândire. Nu trebuie să fim supărați pe persoana care ne-a făcut rău, ci pe durerea pe care această persoană o simte.

"Există o poveste budistă veche care ne învață cum putem ierta oamenii care ne-au rănit. O persoană aruncă o piatră în tine, te lovește cu o piatră.

Profesorul budist te întreabă: "Pe cine ești nervos?"

Citește și:

Iar tu vei spune: "Sunt nervos pe persoana care a aruncat cu acea piatră în mine."

Profesorul"Ei bine, piatră este cea care te-a lovit... nu persoana care a aruncat-o. Așadar, de ce nu ești nervos pe piatră?"

Tu: "Nu sunt nervos pe piatră pentru că piatra nu a avvut nicio intenție. Este un simplu obiect. Ea a fost aruncată de o anumită persoană. Ei bine, pe acea persoană sunt eu furios."

Profesorul: "Ei bine, dacă folosim această logică, nu ar trebui să fii nervos pe persoana care a aruncat piatra, ci pe durerea pe care această persoană o simte. Pentru că această persoană este precum piatra... nu are nicio putere în fața durerii."

Așadar, dacă înțelegem această pildă vom reuși să învățăm să iertăm mai des, să nu mai ținem supărare, să depășim momentele în care suntem răniți pentru că persoana care ne rănește suferă enorm. Și, cel mai important, putem face ceva pentru a o ajuta, pentru a îi fii alături și a o sprijini în toată această situație astfel încât să o depășească cât mai repede cu putință.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.