Dacă populaţia ar urma dieta pentru ''sănătatea planetei'', peste 11 milioane de decese premature ar putea fi evitate anual, emisiile de gaze cu efect de seră ar fi reduse şi ar putea fi conservate mai multe regiuni de uscat, apă şi biodiversitate, susţin cercetătorii.

foto interior si prima pagina: Lisovskaya Natalia, Shutterstock "Hrana pe care o consumăm şi felul în care o producem determină sănătatea oamenilor şi a planetei, iar în momentul de faţă nu procedăm deloc cum trebuie", spune Tim Lang, profesor la Universitatea din Londra, conducătorul studiului.

Asigurarea hranei pentru o populaţie de 10 miliarde de oameni până în 2050 sub forma unei diete sănătoase şi sustenabile va fi imposibilă fără transformarea obiceiurilor alimentare, îmbunătăţirea producţiei de alimente şi reducerea risipei alimentare, a spus acesta.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: