Setari Cookie-uri

4 Lucruri pe care le spun oamenii toxici pentru a distruge încrederea pe care o ai în tine

Nu îi permite să se joace cu sentimentele tale. Nu îi permite să îți controleze viața. Iată care sunt cele mai întâlnite lucruri pe care le spun persoanele toxice:

Oamenii toxici încearcă din răsputeri să îți controleze viața. Nu le permite. Poate că ai experimentat sentimentul de a te simți singură, de a fi greșit sau de a îți fi teamă ca partenerul să nu se supere pe tine. Având o relație cu o persoană toxică devii nefericită, tristă, dezamăgită, frustrată, anxioasă, depresivă.

Nu îi permite să se joace cu sentimentele tale. Nu îi permite să îți controleze viața. Iată care sunt cele mai întâlnite lucruri pe care le spun persoanele toxice:

foto interior si prima pagina: Fnsy, Shutterstock

1. "Suntem meniți să fim împreună."

La începutul relației o persoană toxică face tot posibilul să te cucerească. Acesta nu este un comportament normal pentru ea pentru că, în scurt timp, își va arăta adevărata față și va ajunge să îți încalce limitele personale, să te determine să faci ce îți spune el... să nu mai fii tu.

Citește și:

2. "Mă înțelegi greșit"

Aceasta este o tactică de a obține mai multă putere, de a te determina să îți pui întrebări cu privire la realitatea care se află în fața ta. Confuzia schimbă oameni, diminuează puterea.

Un partener toxic folosește această expresie fie pentru a te determina să te întrebi dacă modul în care gândești tu este cel corect, fie pentru a rezolva un conflict pe care crede că îl pierde și care îi amenința puterea.

3. "Urăsc să mă cert." sau "Îți place drama"

Astfel de fraze te determină să te îndoiești de cine ești și de ce gândești astfel încât să te simți incertă.

Adevărul este ca o persoană toxică iubește drama... de fapt, nici nu poate trăi fără ea deoarece este sursa principală de control, este combustibil pentru ea.

Citește și:

4. "Ai nevoie de mine în viața ta"

Un partener toxic își va dori să dețină controlul asupra relației voastre și va face tot ce îi stă în putință pentru a te convinge că el este sursa fericirii tale și că fără el viața ta ar fi pustie, diferită, neplăcută... chiar și dificilă.

Trebuie să înțelegi că nu ai nevoie de nimeni pentru a fi fericită. Iar dacă el îți spune că te completează și că este motivul pentru care tu zâmbești zi de zi... îți recomand să fii atentă la detalii astfel încât să nu ai lângă tine o persoană toxică.

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.