Setari Cookie-uri

10 Moduri de a îți ajuta sufletul să treacă peste o despărțire

Oferă-ți timp să suferi. Plângi cât vrei, amintește-ți de toate momentele frumoase, refuză să ieși cu prietenii în oraș. Ai nevoie de acest timp. Însă doar pentru o perioadă - pentru că apoi trebuie să mergi mai departe cu viața ta.

Știu. Doare. Toate mesajele minunate, cuvintele frumoase, plimbările de seară, îmbrățișările calde, satururile pasionale... toate au dispărut odată cu el. Tu continui încă să crezi că este doar un vis urât, un coșmar din care îți dorești să te trezești cât mai repede pentru ca totul să revină la normal. Te legi de amintirile speciale și îți spui că lucrurile vor fi bine. Însă adevărul este că aceasta este realitatea, iar lucrurile vor fi destul de dificile pentru o vreme.

Te înțeleg, toate am trecut prin asta. Singura persoană constantă din viața ta a ales să plece. Doare. Ai pierdut nu doar un iubit, ci și un prieten bun, persoana în care ai avut încredere mai mult decât în oricine din întreaga lume. Nu poți face nimic pentru a da timpul înapoi sau pentru a îl readuce în viața ta. Ce poți face, însă? Să încerci să îți ajuți inima să se vindece, să te ridici de la pământ, să ai încredere că totul va fi bine și să mergi mai departe. Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a trece peste o despărțire:

Citește și:

1. Oferă-ți timp să suferi. Plângi cât vrei, amintește-ți de toate momentele frumoase, refuză să ieși cu prietenii în oraș. Ai nevoie de acest timp. Însă doar pentru o perioadă - pentru că apoi trebuie să mergi mai departe cu viața ta.

2. Nu te învinovați. Nu ai făcut nimic nepotrivit. Nu este vina ta. Așa a fost să fie. Nu este el persoana care să te țină de mână la bătrânețe.

3. Distanțează-te de sursa suferinței. Șterge-i numărul de telefon. Dă-i unfollow de pe Facebook și Instagram. Nu îi dă mesaje, nu îi căută profilul. Știu că este dificil, însă acesta este un pas important.

4. Fii o persoană mai bună. Încearcă să îți îndrepți atenția activităților care îți pun zâmbetul pe buze. Alege să petreci mai mult timp alături de cei dragi, să ajuți persoane care au nevoie, să faci fapte bune.

Citește și:

5. Încearcă să te concentrezi doar asupra lucrurilor frumoase. Păstrează doar amintirile care contează pentru tine și mergi mai departe cu viața ta. Nu trăi în trecut.

6. Concentrează-te doar pe tine acum. Descoperă-te. Află ce te face cu adevărat fericită. Găsește visuri uitate și încearcă să le vezi devenite realitate.

7. Nu renunță la iubire. Știu, îți va fi greu să ai încredere în alți bărbați. Însă doar pentru că cineva ți-a trădat încrederea nu înseamnă că trebuie să generalizezi. Nu construi ziduri în jurul inimii tale.

8. Iubește-te suficient pentru a îți da seama că meriți ceva mai bun. Nu te mulțumi cu o iubire mediocră doar pentru că nu ai răbdare să aștepți ceva mai bun. Meriți o dragoste adevărată. Meriți sinceritate. Meriți pe cineva care să fie alături de tine și la bine, dar și la greu. Meriți să fii respectată și iubită.

Citește și:

Featured foto by Banana Oil via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.