Setari Cookie-uri

6 Sfaturi care te vor ajuta să trăiești o viață lungă și fericită (potrivit unui doctor japonez care a trăit 106 ani)

Dr Hinohara a împărtășit cu lumea întreagă sfaturile lui extraordinare de a trăi o viață lungă și fericită. Potrocolul lui este ușor diferit de înțelepciunea convențională cu privire la orientările sănătoase ale stilului de viață. Iată ce ne spune:

Doctor Shigeaki Hinohara nu este un medic obișnuit; unii ar putea spune că este una dintre "comorile naționale" ale Japoniei. El s-a stins în viață la vârsta de 106 ani, iar întreaga lui viață a fost dedicată medicinei.

foto interior si prima pagina: oneinchpunch Shutterstock

Dr Hinohara a împărtășit cu lumea întreagă sfaturile lui extraordinare de a trăi o viață lungă și fericită. Potrocolul lui este ușor diferit de înțelepciunea convențională cu privire la orientările sănătoase ale stilului de viață. Iată ce ne spune:

1. Energia vine de la starea de bine pe care o ai - nu de la a mânca bine sau de la a dormi mult.

Adesea copiii se distrează atât de mult încât uită să mai mănânce sau să mai doarmă. Ar trebui să fim mai atenți la micuții din jurul nostru și să învățăm de la ei. De asemenea, doctorul ne sfătuiește să avem mai puține reguli în ceea ce privește timpul meselor și ora de culcare și să ne distrăm mai mult.

Citește și:

2. Întotdeauna planifică-ți ziua

Doctorul avea un program complet, deseori planificat cu cel puțin un an în avans. Calendarul lui era plin de cursuri, prelegeri, lucrări de spital și multe alte întâlniri.

3. Împărtășește ceea ce știi

Doctorul Hinohara ținea 150 de cursuri pe an, unele dintre ele pentru copiii de la școală. Alte cursuri erau oferite diferitelor companii - aproximativ 4.500 de companii erau în dosarul lui. În timpul cursurilor el stătea întotdeauna în picioare, iar durata era uneori de peste 90 de minute.

4. Dacă vrei să fii sănătoasă, ia întotdeauna scările și cara-ți propriile bagaje.

Pentru a își păstra sănătatea picioarelor și a inimii, doctorul urca două scări deodată.

5. Fii inspirată (de orice)

Citește și:

Niciodată nu îți limita imaginația; ieși întotdeauna din zona de confort și visează. Nu îți îngrădi viața, nu renunță la visurile și la idealurile tale.

6. Nu acumula multe bunuri materiale

Nimeni nu știe când va veni momentul în care va părăsi această lume și nu poți lua cu tine absolut nimic.

Aceasta este tragedia vieții umane. Alte specii nu sunt ca noi. Există o mulțime de obiecte materiale, iar oamenii pot deveni obsedați de cumpărături. Adevărata problemă vine atunci când, în loc să te bucuri de ceea ce ai, lași ca lucrurile să te posede.

Vizionare placuta


Kudika
29 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.