Kudika
5 Februarie 2019

Cateva studii au dezvăluit că aceşti tuberculi ignoraţi în ultimul timp în favoarea altor rădăcinoase sunt mult mai hrănitori decât se crede în general.

Deşi foarte apreciaţi ca gust, cartofii sunt în ultimul timp evitaţi de către multe persoane. Dar aceştia sunt pe nedrept ignoraţi sau chiar demonizaţi de către adepţii curelor de slăbire şi ai dietelor disociate. Cercetările relevă că această legumă are o serie de beneficii pentru sănătate.

foto interior si prima pagina: Matthew J Thomas, Shutterstock

Multă lume pune egal între cartofi şi mâncare nesănătoasă, doar pentru că, atunci când sunt prăjiţi, cartofii ating un indice glicemic foarte mare. Dar alte studii au dezvăluit că aceşti tuberculi ignoraţi în ultimul timp în favoarea altor rădăcinoase sunt mult mai hrănitori decât se crede în general.

"Studiile au descoperit o mulţime de beneficii diferite ale cartofilor", a remarcat profesorul Derek Stewart de la Institutul James Hutton (JHI) din Dundee, Scoţia.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: