Setari Cookie-uri

7 Moduri prin care iti dai seama daca cineva minte

Iata care sunt modurile care iti vor permite sa detectezi cand cineva spune o minciuna: 

Tu iti poti da seama cand cineva te minte?

1. Lipsa detaliilor

Un mincinos sare peste multe dintre detaliile inflorite care exista atunci cand sunt povestite de oamenii cinstiti. Acestea sunt mai greu de tinut minute, asa ca va incerca sa le evite. O persoana care spune adevarul ar putea mentiona melodia care era pe fundal in timpul unui eveniment sau ce flori se aflau pe masa intr-o anumita incapere. Un mincinos va incerca sa evite complet aceste informatii.

2. Memorie defectuoasa

Oamenii care spun adevarul nu au atatea probleme in a isi aminti un adevarat eveniment. Ei l-au trait, asa ca le vine destul de usor. Pe de alta parte, mincinosii se vor scuza ca au o memorie mai slaba cand, in realitate, aceasta este doar o minciuna.

3. Corectii spontane

Mincinosii incearca sa schimbe destul de mult povestile - "Numele ei era Ana... ah, nu. Parca Anca. Sau Alina?" Daca nu isi mai aminteste numele nu trebuie sa presupui din prima ca minte... dar dacaastfel de corectii sunt destul de frecvente, atunci poate ca ar trebui sa fii mai atenta.

Citește și:

4. Detaliile sunt scurte si foarte vagi

Cu cat povestea este mai lunga, mai completa si mai detaliata, cu atat este mai probabil sa fie adevarata. Din nou, a spune o minciuna sau chiar un sir de minciuni presupune sa depui un efort incredibil deoarece inseamna ca trebuie sa creezi un scenariu intreg din cap.

5. Lucrurile incep sa nu aiba sens

Daca ceea ce ti se spune nu se potriveste cu ceea ce stii sau crezi ca ar trebui sa fie, este foarte probabil sa fii mintita.

6. Nesiguranta

Daca persoana din fata ta pare sa fie nesigura sau, si mai rau, depunde prea mult efort pentru a veni cu o evidenta plauzibila a evenimentelor, acesta este un semn ca incearca sa te minta. Important - si oamenii care spun adevarul pot fi nesiguri sau pot avea anumite dificultati in a isi aminti evenimentele trecute, insa daca este vorba despre o intamplare importanta, care s-a intamplat in urma cu putin timp, nu ar trebui sa le fie atat de greu sa revina cu detaliile necesare.

Citește și:

7. Voce usor inceata

O persoana care minte vorbeste neobisnuit de incet, de lent. Povestirea unei persoane care spune adevarul este relativ normala, in timp ce mincinosii incearca sa aiba o voce extrem de inceata.

foto main: Lemon Seed Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.