Setari Cookie-uri

Advertorial Importanța unei rutine zilnice pentru prevenirea apariției semnelor de îmbătrânire

Tu ai grijă de tenul tău? Îi oferi produsele de care are nevoie?

Odată cu trecerea timpului, începi să observi o mică linie într-un colț al gurii, o pată în zona obrazului. De ce se întâmplă asta? Organismul se luptă să producă suficient colagen și elastină, cele două proteine de care pielea are nevoie cel mai mult pentru a rămâne tânără și sănătoasă. Fără un nivel adecvat de colagen și elastină, pielea devine mai subțire, mai puțin elastică și mai uscată - ducând astfel la apariția ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.

Fibrele de colagen sunt așezate sub formă de fascicule paralele, una lângă alta. Când pielea este tânără, aceste "coloane" sunt și ele puternice și drepte. După vârsta de 20 de ani o persoană produce aproximativ cu 1% mai puțin colagen în fiecare an. Pe măsură ce timpul trece și organismul începe să nu mai producă atât de mult colagen ca înainte, și aceste coloane de colagen își pierd din putere, schimbându-și apoi aspectul. Ca rezultat, odată cu înaintarea în vârstă pielea devine mai subțire și mai fragilă.

Prevenirea acestui proces este cheia minimizării ridurilor. Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a avea grijă de pielea ta. Iată care sunt acestea:

1. Mănâncă mai sănătos

Un stil de viață sănătos presupune o alimentație sănătoasă. Renunță la prăjeli, la semipreparate, la mâncarea fast food și îndreaptă-ți atenția asupra mâncărurilor sănătoase. De asemenea, include în alimentația ta acele produse care stimulează producția de colagen: peștele, legumele verzi, legumele roșii, soia, ouăle, semințele, legumele portocalii, citricele.

2. Nu uita să faci mișcare

Pe lângă o alimentație sănătoasă, corpul tău are nevoie și de exercițiu fizic. Indiferent de cât de ocupată ești, găsește puțin timp liber pentru a face mișcare. În plus, acest obicei nu relaxează doar corpul, ci și mintea agitată și stresată.

Ce poți face atunci când ai foarte multe în programul zilnic și nu reușești să ajungi la sală sau să faci o sesiune de exerciții acasă: renunță la lift și la scările rulante și mergi pe scările obișnuite, parchează mașina la câteva sute de metri de locație și fă o scurtă plimbare, în loc să comanzi mâncare pentru prânz la birou, ieși și mergi până la magazin.

3. Investește în rutina de îngrijire a tenului

Am lăsat la final ce era mai important: rutina de îngrijire a tenului.

Ai grijă de tenul tău răsfățându-l cu cele mai bune produse. Inspirată de noua generație de proceduri estetice, Vichy lansează noua gamă de îngrijire antirid Liftactiv Collagen Specialist ce conține trei produse inovative destinate îngrijirii avansate antirid.

a) Folosește cremă de zi

LiftActiv Collagen Specialist corectează semnele îmbătrânirii tenului datorită ingredientelor cheie: biopeptide și vitamina C.

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de colagen din piele scade în mod natural, afectând fermitatea și aspectul general al tenului. LiftActiv Collagen Specialist stimulează producerea de colagen și acționează împotriva semnelor îmbătrânirii prin umplerea ridurilor, îmbunătățirea elasticității și redarea luminozității pielii.

b) Nu uita să îți răsfeți tenul cu o mască

Masca de față cu acid hialuronic 1% este o mască perfectă pentru un efect imediat de reîmprospătare a tenului prin acțiunea Acidului Hialuronic și a extractului de drojdie de agave. În doar 5 minute, pielea devine mai suplă, mai fermă și are un aspect mai uniform.

c) Nu îți neglija zona ochilor

Aplică plasturi antirid pentru zona ochilor - o doză de Acid Hialuronic pur, pentru o transformare peste noapte. Cum? 160 de micro-conuri de Acid Hialuronic solidificat, de origine naturală, pătrund adânc în piele pe timpul nopții, pentru o difuzie optimă în zona perioculară.

Citește și:

Combaterea și ameliorarea primelor semne de îmbătrânire

Iubește-ți pielea, iubește-te pe tine! Cele 7 legi esențiale ale îngrijirii tenului matur

INFOGRAFIC - Proteina tinereții. 10 curiozități interesante despre colagen


Kudika
3 Aprilie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.