Setari Cookie-uri

Patru motive pentru a renunța la așteptări

Așteptările sunt un companion frecvent al majorității dintre noi. Avem așteptări legate de ceilalți, de noi, de vreme. Și chiar dacă, de multe ori așteptările nu dau roade, ne este foarte greu să ne debarasăm de le. Iată patru motive care sper că te vor ajuta să renunți la așteptări.

1. Aștepările te fac să trăiești în viitor.

Atunci când ai așptări, omiți momentul prezent și te gândești foarte mult la viitor. Iți faci tot felul de scenarii care îți fură bucuria clipei pe care o trăiești. Spre exmplu, poți ignora un gest frumos pe care cineva îl face față de tine acum doar pentru că eși cu gândul la minunatul cadou pe care te aștepți să îl primești de ziua ta.

2. Așteptările te țin prizonieră în trecut.

Atunci când nu ești atentă, așteptările te pot menține prizonieră în trecut. Anumte experiențe pe care le-ai avut își pot arunca umbra asupra momentului prezen și chiar genera o situație care nu era prevăzută inițial. Spre exemplu, dacaă un fost iubit te-a tratat cu indiferență și nu ți-a răspuns la mesaje imediat, poți interpreta o experiență similară dar ocazională cu un bărbat pe care abia l-ai cunoscut drept o repetare a scenariului când, de fapt, poate fi vorba doar de o lipsă de timp sau chiar de o surpriză pe care persoana respectivă vrea să ți-o facă.

Citește și:

3. Așteptările îți fură bucuria prezentului.

Atunci când ai așteptări iar acestea nu se împlinesc sunt șanse mari ca stare ta de spirit să fie afectată. Mai mult decât atât, intri în starea de victimă-uite ce îmi face sau viața e atât de nedreaptă sau în cea de judecător, în care emiți judecăți de valoare referitoare la o altă persoană uitând că cel mai adesea tu însăți îți creezi acele așteptări. In aceste condiții, nu este de mirare că acestea nu se împlinesc iar tu te simți dezamăgită.

4. Așteptările îți creează o perspectivă distorsionată asupra realității.

Atunci când ai așteptări nu mai vezi lucrurile așa cum sunt ci așa cum le proiectezi sau cum ai vrea să fie. Scapi din vedere detalii importante iar deciziile pe care le iei nu sunt neapărat cele mai bune.

Citește și:

foto main: Viktor Gladkov, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.