Setari Cookie-uri

Cinci pași spre fericire

Suntem condiționați să credem că o slujbă bună, o casă mare și un partener care arată bine ne vor aduce fericirea. Insă o parte dintre cei care obțin aceste lucruri continuă să se simtă neîmpliniți.

Fiecare om de pe planetă visează să găsească o scurtătură care duce la fericire.
Orice ar pretinde anumiți guru, adevărul este că nu există nici o tehnică secretă sau o scurtătură are să ducă la fericire instantanee și veșnică. Cu toate acestea calea spre fericirea reală nu este chiar atât de anevoioasă pe cât ai crede și are foarte puțin de a face cu cu lumea exterioară.

Suntem condiționați să credem că o slujbă bună, o casă mare și un partener care arată bine ne vor aduce fericirea. Insă o parte dintre cei care obțin aceste lucruri continuă să se simtă neîmpliniți. Și asta pentru că aceasta este calea cea lungă, care nu duce la fericire real. Drumul spre fericirea reală urmează ale jaloane și presupune o călătorie interioară și o anumită conduită. Iată ce anume poți face.

Citește și:

1. Nu mai asculta muzică negativă

Ce este aceea muzică negativă, poate că te întrebi și ăe bună dreptate. Ei bine, este vorba de orice gen de muzică care îți creează o stare negativă și îți induce o mentalitate de victimă. Aș include și piese cu mesajul ”Love Hurts” în această listă. Poate că nu acorzi prea mare atenție versurilor însă subconștienul înregistrează fiecare cuvânt. Fiți conștientă când asculți radioul și evită astfel de muzică.

2. Renunță să te mai uiți la știri

Știrile, la fel ca majoritatea programelor de la televizor, sunt un spectacol. Ele concurează cu alte știri pentru atenție. Cea mai ușoară modalitate de a atrage atenția este de a prezenta informații negative.

3. Renunță la alimentele procesate

Citește și:

Unul dintre principalele motive pentru care cineva se poate simți letargic constă în alimentele pe care le consumă. Zahărul procesat sau mâncarea de tip fast-food nu sunt benefice pentru tine. Cu cât vei mânca mai sănătos, cu atât te vei simți mai fericită.

4. Încetează să bârfești

La fel ca mâncarea procesată, bârfa este o mâncare nesănătoasă pentru spiritul uman. Poate că este un subiect facil de conversație însă, pe termen lung, nu conduce la crearea unei mentalități care să permită fericirea reală.

5. Nu mai căuta aprobarea celorlalți

Majoritatea oamenilor trăiesc cu dorința de a impresiona alte persoane și le caută aprobarea. Această atitudine te împiedică să faci ceea ce îți place foarte mult, să trăiești și să fii fericită.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.