Setari Cookie-uri

Cum sa rezolvi o problema in 6 pasi rapizi si siguri

Exista trei solutii pentru fiecare problema: accept-o, schimb-o sau uit-o. Daca nu o poti accepta, schimb-o. Daca nu o poti schimba, uit-o. 

Te confrunti cu vreo problema in viata? Daca da, poate ca aceste 6 sfaturi rapide te pot ajuta sa o rezolvi mai usor:

1. In primul rand intreaba-te: "Aceasta chiar este o problema?"

De foarte multe ori cream problemele doar in capul nostru. Lucrurile sunt mai simple decat credem noi, de aceea ar fi bine sa te relaxezi putin si sa te intrebi daca aceasta chiar este o problema importanta. Este ceva ce va conta in 5 ani? Sau chiar in 5 saptamani?

2. Accept-o.

In momentul in care accepti ca problema exista si nu mai opui rezistenta, reusesti sa intelegi ca trebuie sa faci ceva in privinta ei. Poti utiliza energia pe care ai folosit-o ignorand-o pentru a gasi solutiile potrivite pentru a o rezolva.

3. Cere ajutor

Uneori este bine sa vorbesti cu oamenii de incredere din jurul tau despre problemele pe care le ai; poti cere sfaturi celor care au trecut prin situatii similare.

Citește și:

Nu uita ca nu esti singura; nu trebuie sa rezolvi fiecare problema de una singura. Uneori chiar este bine sa ai pe cineva alaturi care sa te sustina moral sau sa te ajute sa vezi si altfel lucrurile.

4. Foloseste 80% din timpul tau pentru a gasi solutii

Iar restul de 20% foloseste-l pentru a iti face griji, a regreta alegerile pe care le-ai facut si care te-au adus aici.

S-ar putea sa nu fie floare la ureche, insa este important sa iti concentrezi energia, timpul si gandurile in acest mod decat sa stai si sa te plangi pentru ce ti se intampla.

5. Imparte problema in probleme mai mici

Poti face asta? Rezolvarea unei probleme uriase poate parea uneori coplesitoare... chiar imposibila. Pentru a scapa de stres si de anxietate si pentru a gandi mai clar, incearca sa imparti problema in probleme mai mici.

Identifica diferite parti, apoi gaseste solutii practice pentru fiecare dintre aceste parti. Este posibil ca acestea sa nu rezolve imediat intreaga problema, insa te pot ajuta sa intelegi ca poti depasi acest moment si chiar sa vezi luminita de la capatul tunelului.

Citește și:

6. Invata lectia din aceasta intamplare

Trebuie sa privesti partea pozitiva a situatiei - si anume sa inveti lectia din aceasta intamplare. Astfel, nu doar ca stii ce ai sau nu ai de facut pe viitor, insa reusesti sa reduci si putin din impactul emotional negativ pe care l-a avut problema asupra sufletului tau.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.