Setari Cookie-uri

 Nu lua criticile personal. Cum să faci față când cineva te critică 

Indiferent de ce faci, bine sau rău, oamenii vor avea întotdeauna ceva negativ de spus. Acesta este adevărul. Așa că nu te mai lăsa influențată de nimeni și trăiește-ți viața așa cum îți dorești, fără să îți pese de ce spun ceilalți.  

Întotdeauna oamenii cred că sunt mai buni decât cei din jurul lor, motiv pentru care le place să critice. Dar ceea ce oamenii nu înțeleg este că fiecare are perspective diferite și un mod diferit de a își trăi viața. În plus, uităm cel mai important lucru-fiecare persoană duce o luptă de care ceilalți nu au habar.

De ținut minte! Există și critici constructive-cele care sunt spuse cu intenții bune. Însă despre acelea vom vorbi cu o altă ocazie, de data aceasta concentrându-ne asupra criticii distructive.

Iată cele mai bune moduri de a face față când cineva te critică:

1. Orice ar fi... nu lua lucrurile personal

Este atât de ușor să crezi ca o critică este despre tine. Însă vreau să înțelegi că nu are nicio legătură cu tine. Critica provine din perspectiva unei persoane, din abilitatea ei, din lecțiile de viață învățate până acum, din toate experiențele pe care le-a trăit. Așa că încearcă să nu o mai iei personal. Poți spune "Am înțeles, mulțumesc pentru sfat" și să faci ce îți dorești.

2. Încearcă să vezi dacă există un adevăr în această critică

Nu tot ce se spune este adevărat. Însă uneori poate că primești o critică parțial adevărată. Încearcă să rămâi cu mintea deschisă și să analizezi situația înainte de a reacționa.

Sunt momente în care alți oameni pot vedea situația mai bine decât o vezi tu și te pot ajuta în acest sens. În această întâmplare critica este una pozitivă, constructivă și îți poate fi de folos dacă ajungi să îi oferi atenție.

3. Nu uita să fii sinceră cu tine

În viață drumurile se vor schimba de nenumărate ori. Vei întâlni oameni, vei experimenta lucruri, vei trăi povești, vei evolua. Indiferent de situație, încearcă să rămâi sinceră cu tine însăți, să fii reală, să îți asculți inima de fiecare dată.

Ține minte că nu toată lumea trebuie să fie de acord cu tine sau mulțumită de alegerile pe care le faci în viață. Însă tu deții frâiele vieții tale, tu știi cel mai bine de ce ai nevoie pentru a fi fericită.

Citește și:

Photo main by Flora Westbrook from Pexels

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.