Setari Cookie-uri

Nouă pași pentru a-ți recâștiga libertatea

Iata noua pasi simpli, insa extrem de importanti, care te vor ajuta sa iti recastigi libertatea. Pune-i in practica si vezi cum se schimba viata ta.

A fi liberă înseamnă a nu-ți trăi viața după gura lumii. Pare greu pentru că fiecare dintre noi are nevoie de conexiune umană. Există însă oameni care te vor aprecia pentru integritatea ta și curajul de a fi autentică. Iată nouă pași pentru a-ți recâștiga libertatea.

1. Fă lucrurile care te fac fericită fără a da explicații nimănui sau a cere permisiunea cuiva. Ai acest drept mai ales câtă vreme acțiunile tale nu lezează pe nimeni din jur. Nu te lăsa prinsă în capcana celor care se folosesc de șantaj emoțional sau de manipulare emoțională pentru a te împiedica să îți urmezi fericirea.

2. Urmeză-ți bucuria, chiar ești singura. Dacă persoanele din jurul tău sunt negative sau pesimiste, nu înseamnă că trebuie să fii și tu la fel. Dacă se complac în situații neplăcute, nu înseamnă că trebuie să faci și tu asta. Nu adopta anumite obiceiuri doar pentru că altora le aduc bucurie. Găsește acele lucruri care îți aduc ție bucurie.

Citește și:

3. Realizează că fiecare dintre noi trăiește în mica sa lume. Oamenilor le este greu să aibă o viziune de ansamblu sau se pună în locul cuiva mai ales atunci când sunt prizonierii propriei lor minți. Acțiunile lor au mai puțin legătură cu tine și mai mult cu granițele între care trăiesc.

4. Învăță să te simți bine în compania ta. Atunci când faci asta prezența celorlalți nu mai este o necesitate și nu mai depinzi de capriciile și opiniile altor persoane.

5. Nu îți cere scuze pentru opiniile și gusturile tale. Ai tot dreptul să fii unică și autentică.

6. Acceptă faptul că percepția celorlalți despre tine nu este treaba ta. Treaba ta este să știi cine ești cu adevărat și cât de mult din cine ești cu adevărat arăți lumii.

7. Incetează să mai privești în exterior pentru aprobare și validare. Astfel nu faci decât să îți cedezi puterea personală și să îți subminezi încrederea în propria persoană. In momentul în care te iubești și te respecți, ceilalți te vor trata la fel.

Citește și:

8. Identifică lucrurile care merită atenția și timpul tău. Direcționează-ți energia către acel scop. Nu te lăsa cuprinsă de griji mărunte și drame inutile.

9. Reamintește-ți de ceea ce ți s-a părut important cândva care acum nu mai contează. Asta te va ajuta să înțelegi că totul este trecător și să iei lucrurile mai ușor.

foto main: Jacky Brown, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.