Setari Cookie-uri

Cum să te protejezi de oamenii care te scurg de energie

Cele trei sfaturi simple de la un psiholog pentru a te distanța de oamenii toxici care te scurg de energie.

Nu există niciun motiv pentru care să permiți ca problemele lor să devină problemele tale. Iată trei pași simpli care te vor ajuta să îți protejezi sufletul de persoanele negative:

1. Încearcă să fii conștientă de persoana cu care vorbești

Natura negativă a vampirilor energetici nu este întotdeauna evidentă. La început, obrăznicia și curajul lor te pot intriga, bârfele și poveștile pe care le au de spus te pot convinge să îți dorești să afli și mai multe, iar spiritul lor dramatic te poate distra. Însă, după ceva timp începi să îți dai seama că ceva nu este în regulă. Nu ignora aceste sentimente. Acordă atenție instinctelor tale și stărilor de spirit pe care le ai după ce te întâlnești cu astfel de persoane. Dacă simți că nu mai ai energie, că ai dureri de cap, că eșți ușor iritată, că nu mai ai răbdare, că te simți tristă sau chiar confuză, este posibil ca în viața ta să existe un vampir energetic.

Citește și:

2. Limitează-ți contactul cu astfel de persoane

După ce ai identificat vampirii energetici din preajma ta încearcă să îți limitezi timpul pe care îl petreci în preajma lor. Dacă nu te poți detașa complet, stabilește câteva limite ferme. Ca exemplu, pentru persoanele care sunt intruzive sau excesiv de dramatice și îți consumă timp prețios cu poveștile lor "incredibile", poți începe conversațiile cu "Am doar câteva minute înainte de... (completezi tu în funcție de situație)". Apoi te poți retrage politicos.

3. Nu te lăsa prinsă în mrejele lor

Oricât de mult ți-ar plăcea să crezi că poți rezolva problemele lor, nu vei putea face asta. Îți spun și de ce: oamenii negativi vor rezista intervențiilor tale sau chiar vor crea noi crize dificile. Și asta deoarece viața lor trebuie întotdeauna să fie încărcată de dramatism.

Citește și:

Cea mai bună strategie a ta este să înveți să te protejezi stabilind acele limite clare și ferme. Poți spune direct "Am încredere că vei putea găsi singur/ă răspunsul corect" astfel încât să readuci problema în atenția lor și să te eliberezi de mrejele în care vor să te prindă. Nu trebuie să fii nepoliticoasă - poți fi fermă într-un mod prietenos și empatic.

În vremurile în care trăim energia, în special cea pozitivă, este un dar de la Univers. Nu renunța la ea de bunăvoie, nu permite ca alte persoane să ți-o fure. În schimb, încearcă să îți păstrezi o atitudine pozitivă, să te înconjori de oamenii pozitivi de la care ai ce învăța, care te susțin și te sprijină în orice situație.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.