Vă propunem o reţetă de zacuscă cu vinete necoapte care iese chiar mai bună decât cea cu vinete şi ardei copţi.
Tuturor ne place zacusca de vinete, însă când ne gândim că trebuie să coacem şi să curăţăm vinetele şi ardeii mai bine renunţăm.
Iată cum se prepară zacusca cu vinetele necoapte:
Ingrediente:
1 kilogram de ceapă
7 vinete
49 ardei sau gogoşari
1 litru de suc de rşsii fiert
300 ml de ulei
5-6 foi dafin
piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se spală ardeii şi vinetele. Se pune ceapa la călit în ulei. Tăiem ardeii felii şi-i adăugăm peste ceapă. Curăţăm vinetele de coajă, le tăiem felii şi le punem peste ardei când aceştia se înmoaie.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto main: Sebastian Studio, Shutterstock