Setari Cookie-uri

6 Lucruri de care tinem desi ar fi trebuit sa renuntam de mult timp la ele

De ce ne incarcam singuri sufletul? De ce nu putem fi fericiti alegand calea simpla?

Din pacate, nu este vorba doar de lucrurile fizice care ne incarca de energie negativa. Sunt atat de multe lucruri pe care le pastram desi nu mai avem nevoie de ele in viata noastra, care ne fac umerii grei, care nu ne permit sa traim cu adevarat si care ne incarca sufletele. Iata care sunt acestea:

1. Relatiile

Ai o relatie in viata tacare te face sa te simti scursa de energie? Ar putea fi vorba despre o relatie cu un colaborator, cu un sef, cu un prieten apropiat sau chiar cu un membru al familiei - dar ceea ce marcheaza aceasta relatie ca o greutate pentru tine este cum te simti dupa fiecare interactiune. Acorda atentie acestui aspect.

2. Grijile

Cata energie mentala si emotionala ai risipit facandu-ti griji pentru ceva ce nu poti controla? Este uimitor modul in care grijile noastre pot ajunge sa ne demoralizeze. Nu ar fi mai bine daca ne-am intreba daca putem face ceva pentru a imbunatati situatia? Acest lucru ne ofera posibilitatea de a actiona, nu doar de a sta ingrijorati.

Citește și:

3. Dependenta de social media

Uneori consumul de social media are tendinta de a te determina sa te intrebi cine esti sau ce iti doresti de la viata, care este drumul tau. Poate ca te simti deprimata atunci cand deschizi o anumita aplicatie pentru ca ajungi sa te compari cu alte persoane.

4. Obiceiurile gresite

Care sunt acele obiceiuri care stii ca sunt gresite insa continui sa le faci? Poate ca este cantitatea de zahar pe care o mananci dupa cina sau orele de somn care de fiecare data devin tot mai putine. Poate este tonul vocii pe care il folosesti atunci cand esti obosita sau timpul pe care il pierzi uitandu-te la un ecran pe care il tii in mana in loc de fetele oamenilor din jurul tau.

5. Gandurile nepotrivite

Ai ganduri care iti trec in mod regulat prin minte si care iti strica starea de dispozitie si te fac sa te simti trista, stresata, anxioasa? Poate ca iti suna cunoscut: "Nimeni nu ma apreciaza.", "Fac totul aici degeaba.", "Nu sunt facuta pentru asta.", "Nu mai pot.". Asa arata dezordinea emotionala.

Citește și:

6. Trecutul

Amintirile noastre ne pot aduce atata bucurie... dar si atata durere. Mai ales daca refuzam sa renuntam la ranile din trecut; iertarea este arma noastra, ar trebui sa o folosim mai des.

foto main: Iryna Kalamurza, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.