Setari Cookie-uri

Următoarea revoluție medicală ar putea fi această pastilă contra singurătății

Viața modernă a dus la o izolare mai mare, ceea ce poate alimenta o serie de tulburări. Așa că există medicamente pentru durerile sociale precum depresia și anxietatea, de ce nu ar exista și pentru singurătate?

Singurătatea face parte din condiția umană, e precum un semn de avertizare primordial, precum foamea sau setea, care ne face să căutăm o resursă primară: conexiunea. Cu alte cuvinte, milioane de ani de evoluție ne-au transformat în creaturi care au nevoie de legături sociale în același mod în care avem nevoie de hrană și apă.

Și totuși ne găsim din ce în ce mai izolați. Potrivit unor studii, 80% din oamenii sub 18 ani și 40% din cei peste 65 de ani se confruntă cu singurătatea. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor tulburări mentale precum depresia, alcoolismul, tulburări de personalitate dar are efecte și asupra sănătății fizice. De asemenea, singurătatea poate duce la diabet, boli autoimune sau chiar boli cardiovasculare.

În acest sens, o echipă de cercetători de la Universitatea din Chicago lucrează la crearea unei pastile care ar putea reprezenta leacul împotriva singurătății.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto main: diy13, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.