Setari Cookie-uri

Trei trucuri pentru a-ți respecta întotdeauna cuvântul dat

Câștigăm încrederea altor oameni atunci când spunem că vom face și chiar o facem. Uneori însă nu reușim să ne ținem promisiunile, poate chiar în mod justificat. 

Insă cu cât repetăm acest comportament și îi găsim scuze, cu atât acesta se poate repeta și deveni un obicei care ne poate afecta relația cu ceilalți.

Și asta pentru că lucrurile mici făcute în mod repetat devin un obicei și obiceiurile noastre definesc cine suntem. Iată ce poți face pentru a-ți respecta întotdeauna cuvântul dat.

1. Spune nu lucrurilor care nu sunt aliniate priorităților tale.

În fiecare zi trebuie să decizi dacă vei spune da sau nu. Deoarece exstă un număr limitat de ore într-o zi, când spui da unora le spui nu altora. Deși te poate face să te simți vinovată să spui nu cuiva, este mai bine decât să spui da și să nu te ții de cuvânt.

Alege-ți prioritățile cu grijă. Spune da doar lucrurilor care sunt aliniate cu acestea.

Citește și:

2. Respectă-ți angajamentele pe care le-ai agreat cu tine însăți

Respectă-ți angajamentele pe care ți le asumi față de tine. Simplifcă-le astfel încât să îți fie mai ușor și alcătuiște o listă cu priorități. Nu scrie mai mult de 3-4 activități pentru fiecare zi. Vei câștiga înredere atunci când reușeși să le duci la îndeplinire pe toate. Poți adăuga apoi mai multe articole pe listă.

Respectând angajamentele față de tine însăți, îi spui creierului că poți să-ți ți cuvântul dat și să-ți schimbi comportamentul ceea ce face mai ușor acest proces.

3. Respectă-ți angajamentele pe care le-ai agreat cu ceilalți

Cel mai adesea, nu respectăm angajamentele pe care ni le asumăm în fața celorlalți în moduri care par lipsite de importanță. Spre exemplu, promite să sunăm pe cineva și nu o facem sau să ajungem la o anumită oră și întârziem.

Deși rezultatele nu sunt catastrofale, pe termen lung au un impact neplăcut și negativ asupra vieții tale și a relației cu ceilalți. Aceștia te vor percepe ca pe cineva care nu este de de încredere. Nu te vor mai lua în serios și vor începe să
să-și piardă respectul față de tine.

Citește și:

foto main: Korawat photo shoot, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.